MALZEMELER
3 su bardağı küp küp doğranmış bal kabağı
1 su bardağı bulgur
3 adet taze soğan
1 adet küçük kuru soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
3 adet taze soğan
1 adet küçük kuru soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağ
1 adet rendelenmiş domates (yazın kullanıyorum)
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kuru nane (veya 5-6 dal taze nane)
1 adet rendelenmiş domates (yazın kullanıyorum)
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kuru nane (veya 5-6 dal taze nane)
Tuz yeteri kadar
1,5 bardak kaynar su
YAPILIŞI
Küp doğranmış kabak ve küçük küçük doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. Bir fincan ılık su ilave edip, suyunu çekinceye kadar pişirin.
Rendelenmiş domates, biber salçası ve ince kıyılmış naneyi ilave edip 1-2 dakika daha kavurun. Yıkanmış bulguru katın ve üzerine çıkacak kadar su ekleyin.
Kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder