8 Nisan 2019 Pazartesi

Doğal Jöleli Çilekli Tart





MALZEMELER:TABAN İÇİN:

120 gram soğuk tereyağı
3-4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 adet yumurta sarısı
2 su bardağı un
1 paket vanilya

KREMASI İÇİN:

2 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı tepeleme labne peyniri 

DOĞAL JÖLE YAPIMI:

1 su bardağı su 
3 tatlı kaşığı mısır nişastası
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 adet kırmızı pancar

Tüm malzemeler cezveye alınarak karıştırılıp ocağa alınır.
Kaynatılıp ocaktan alınıp soğumaya bırakın.
Daha sonra pastaların üzerindeki meyvelerin kararmaması için üzerine dökülür veya meyveler içine batırılarak tartın üzerine konur.
Dilerseniz su yerine ben bir adet pancarı rendeleyerek ve suyunu aldım üzerini de su koyarak bir su bardağına tamamladım. 

ÜZERİ İÇİN:

1/2 kilo çilek

YAPILIŞI:

Tart tabanını hazırlamak için un, küçük parçalar halinde kesilmiş soğuk tereyağı, pudra şekerini koyun. Parmak uçlarınızla ufalayarak ekmek kırıntısı görünümü almasını sağlayın. Yumurta sarısı ve vanilyayı ilave edip, hamuru çok yoğurmadan toparlamaya çalışın. Çok yoğurmamaya dikkat edin çünkü elinizin sıcaklığı ile tereyağı yumuşar ise hamurunuz kıtır olmaz. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında yarım saat dinlendirin.

Buzdolabından hamuru çıkarıp , hafifçe unlanmış zeminde merdane ile açıp tart veya kek kalıplarına cup kek kağıtları koyup, içine yumurta büyüklüğünde hamur konur ve kenarlarını yükselterek .yerleştirin.Çatalla hamurun her yerine delikler açın. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika kadar kızarana kadar pişirin.

Kreması için, labne peyniri hariç bütün malzemeleri küçük bir tencerede karıştırarak, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocağın üzerinden alın ve ılıyınca peyniri ilave edin güzelce çırpın. Ilınmış tart tabanının ortasına kremayı koyun, Buzdolabına kaldırın. Servis yapmadan yaklaşık 45-50 dakika önce doğal jöleyi hazırlayın önceden yıkayıp, kuruttuğunuz çilekleri sosa batırıp, tartların üzerine yerleştirin ve buzdolabına tekrar kaldırın.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder