MALZEMELER:
2 su bardağı ince bulgur1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
4-5 adet yeşil soğan
1 demet maydanoz
1/2 demet taze nane
1/2 su bardağı sıvı yağı
1/2 çay bardağı nar ekşisi
Tuz yeteri kadar
Karabiber
Pul biber
1 adet sıkılmış limon (ekşiliğini kendi zevkinize göre ayarlayın)
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı sumak
2 adet kuru soğan
1 su bardağı sıcak su
ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN:
Zeytin, domates, limon kabuğu vs.
Bulgurun üzerini kapatıp bu şekilde 30 dakika dinlendirelim.
YAPILIŞI:
Bir kaba bulguru alalım. Bulgurun üzerini hafif geçecek şekilde sıcak suyu ilave edelim.Bulgurun üzerini kapatıp bu şekilde 30 dakika dinlendirelim.
İnce ince doğradığımız kuru soğanları ve sarımsağı sıvı yağda pembeleşene kadar kavuralım.
Üzerine salçaları ilave edip kokusu çıkana kadar kavuralım ve soğumaya bırakalım.
Dinlenen bulguru salatayı hazırlayacağımız kaba alıp, üzerine soğanlı karışımı ilave edelim ve iyice karıştıralım.
Sonra tuzu, sumağı, karabiberi, pul biberi, nar ekşisini ve limon suyunu ilave edip tekrar karıştıralım ve servis yapalım.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder