MALZEMELER:
300 gram brokoli
1 adet küçük boy soğan
1 diş sarımsak
1 adet havuç
1 adet taze kabak
1 adet küçük boy soğan
1 diş sarımsak
1 adet havuç
1 adet taze kabak
1 adet küçük boy karnabahar (100-150 gram)
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı toz şeker
1 su bardağı sıcak su
1/2 limon suyu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı toz şeker
1 su bardağı sıcak su
1/2 limon suyu
2 adet portakal suyu
2 tatlı kaşığı un
Tuz
Daha sonra derin bir tencereye zeytinyağ koyun. Üzerine ince ince doğradığınız soğanı, sarımsağı ve havucu koyup, pembeleşene kadar kavurun.
Tuz
YAPILIŞI:
Karnabaharı ve brokoliyi çiçeklerine ayırıp, iyice yıkayın. 1 adet havucun ve kabağın kabuğunu soyun.İstediğiniz büyüklükte doğrayın. Ben halka halka doğradım.Daha sonra derin bir tencereye zeytinyağ koyun. Üzerine ince ince doğradığınız soğanı, sarımsağı ve havucu koyup, pembeleşene kadar kavurun.
Ardından doğradığınız karnabaharı, kabağı ve brokolileri ekleyin. Üzerine portakal suyu,limon suyu, şeker, tuz ve unla hazırlamış olduğumuz sıcak sulu sosu döküp, 1-2 kere karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder