MALZEMELER:
500 köftelik kıyma (orta yağlı)1 adet kuru soğan (rendelenmiş, yıkanmış ve suyu sıkılmış)
1 adet yumurta
1 dilim ekmek (sütle ıslatılmış)
1 silme çay kaşığı karabiber
1 silme çay kaşığı kimyon
1 silme çay kaşığı kuru kekik
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 diş sarımsak (seviyorsanız kullanın isteğe bağlı)
Mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp, ortasına 1 tatlı kaşığı kaşar peyniri (dilim kaşar ise 1/2 dilim) yerleştirip, kapatarak yuvarlayın ve hafifçe elinizle bastırın.
Pişireceğimiz ızgaraya veya tavaya tereyağını koyup, eritiyoruz. Daha sonra köfteleri ilave edip, ızgara gibi arkalı önlü pişiriyoruz. Sıcak olarak servis tabağına alıp, servis edelim.
Tuz yeteri kadar
1 su bardağı ince rendelenmiş kaşar peyniri veya dilimlenmiş kaşar
2 yemek kaşığı tereyağ (pişirmek için kullanılacak)
İçine kuru soğanı, yumurtayı, ekmeği, kekik, karabiber, kimyon, toz kırmızı biber ve tuzu ekleyip iyice karışana kadar yoğurun.
1 su bardağı ince rendelenmiş kaşar peyniri veya dilimlenmiş kaşar
2 yemek kaşığı tereyağ (pişirmek için kullanılacak)
YAPILIŞI:
Kıymayı köfteyi hazırlayacağımız büyükçe bir kaba alalım.
Mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp, ortasına 1 tatlı kaşığı kaşar peyniri (dilim kaşar ise 1/2 dilim) yerleştirip, kapatarak yuvarlayın ve hafifçe elinizle bastırın.
Pişireceğimiz ızgaraya veya tavaya tereyağını koyup, eritiyoruz. Daha sonra köfteleri ilave edip, ızgara gibi arkalı önlü pişiriyoruz. Sıcak olarak servis tabağına alıp, servis edelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder