MALZEMELER:
2 adet kırmızı pancar haşlanmış rendelenmiş2-3 adet havuç rendelenmiş
7-8 adet patates haşlanmış
1 adet limon
Kornişon turşu yeteri kadar
Mısır yeteri kadar
Maydanoz
Dereotu
ÜZERİ İÇİN:
1-2 diş sarımsakSüzme yoğurt yeteri kadar
YAPILIŞI:
Haşlamış olduğumuz patatesleri patates ezici veya çatalla püre haline getiriyoruz. Daha sonra 3 parçaya ayırıyoruz.Haşlayıp, rendelemiş olduğumuz pancarı üçe ayırdığımız patatesin bir parçasıyla karıştırıp, bir kenarda bekletiyoruz.
Rendelemiş olduğumuz havucu çok az zeytinyağında yumuşayıncaya kadar karıştırıp, pişiriyoruz. Havucu da diğer patatesle karıştırıp, bir kenarda bekletiyoruz.
Patatesin diğer üçüncü parçasına da yeşillikler koyup, karıştıralım.
Servis yapacağımız kaba hazırladığımız renkli patatesleri sırasıyla bastırarak koyalım. Üzerine de sarımsaklı yoğurt dökelim ve istediğimiz gibi süsleyelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder