MALZEMELER:
1 kilo süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket vanilya
PORTAKALLI KISMI İÇİN:
2 su bardağı portakal suyu
4 yemek kaşığı şeker (şeker miktarını kendinize göre ayarlayın)
3 yemek kaşığı nişasta
1/2 çay kaşığı zerdeçal (kullanmayabilirsiniz)
Öncelikle tatlımızı koyacağımız borcamı bol miktarda hindistan cevizi serpelim ve bir kenarda bekletelim.
Sütü bir tencereye alıp içerisine un, nişasta ve şekeri ilave edip karıştırın. Ocağın altını yakıp orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi pişirin. Ocağı kapatıp mikserle 3-5 dakika kadar çırpın. Hindistan cevizi serptiğimiz tepsiye dökün ve buzdolabına kaldırın.
Portakallı kısmı için; Portakal suyunu bir tencereye alın. İçerisine nişasta, şeker ve zerdeçal ilave edip sürekli karıştırarak pişirin. Buzdolabından aldığımız muhallebinin üzerine dökün ve tekrar buzdolabına kaldırın. 2-3 saat sonra istediğiniz büyüklükte parçalara kesip, servis yapabilirsiniz.
1/2 çay kaşığı zerdeçal (kullanmayabilirsiniz)
TEPSİNİN ALTINA SERMEK İÇİN:
Hindistan cevizi bolcaYAPILIŞI:
Öncelikle tatlımızı koyacağımız borcamı bol miktarda hindistan cevizi serpelim ve bir kenarda bekletelim.
Sütü bir tencereye alıp içerisine un, nişasta ve şekeri ilave edip karıştırın. Ocağın altını yakıp orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi pişirin. Ocağı kapatıp mikserle 3-5 dakika kadar çırpın. Hindistan cevizi serptiğimiz tepsiye dökün ve buzdolabına kaldırın.
Portakallı kısmı için; Portakal suyunu bir tencereye alın. İçerisine nişasta, şeker ve zerdeçal ilave edip sürekli karıştırarak pişirin. Buzdolabından aldığımız muhallebinin üzerine dökün ve tekrar buzdolabına kaldırın. 2-3 saat sonra istediğiniz büyüklükte parçalara kesip, servis yapabilirsiniz.
Ben servisi birinci parçanın üzerine ikinci parçayı ters çevirerek koydum. Şeffaf bardaklara koyarak da güzel sunum yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder