MALZEMELER:
İÇİ İÇİN:
20-25 adet kabak çiçeği
200 gram lor peyniri
100 gram rendelenmiş tulum peyniri
1 adet yumurta
1 adet taze soğan
10-15 dal maydanoz
10-15 dal dereotu
10-15 dal taze nane veya 1 tatlı kaşığı kuru nane
10-15 dal maydanoz
10-15 dal dereotu
10-15 dal taze nane veya 1 tatlı kaşığı kuru nane
SOSU İÇİN:
1 su bardağı maden suyu1 su bardağından 1 parmak eksik un
1/2 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta
KIZARTMAK İÇİN:
1 su bardağı sıvı yağYAPILIŞI:
Bir kasede peynirleri karıştırıp çatalla ezin. İçine ince kıyılmış yeşillikleri ve küçük küçük doğranmış taze soğanı ilave edin ve karıştırın.
Kabak çiçeklerinin diplerindeki saçakları dikkatlice koparın ve içlerindeki tomurcukları acımsı bir tat olmaması için çıkartın.
İçlerini bir tatlı kaşığı kadar iç malzemeden doldurun ve yapraklarını üzerine örterek elinizde hafifçe sıkarak kapatın.
Sosu için tüm malzemeyi özlenene kadar çırpın, kızartma tavasına yağı ekleyip kızdırın,
Doldurulmuş kabak çiçeklerini sosa bulayın ve kızgın yağda altın rengi alıncaya kadar kızartın.
Kağıt havlu üzerine alın ve fazla yağını çektirip servis edin.
Doldurulmuş kabak çiçeklerini sosa bulayın ve kızgın yağda altın rengi alıncaya kadar kızartın.
Kağıt havlu üzerine alın ve fazla yağını çektirip servis edin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder