12 Temmuz 2018 Perşembe

Ezogelin Çorbası








MALZEMELER:

1 su bardağı kadar kırmızı mercimek
1,5 yemek kaşığı ince bulgur
2 yemek kaşığı pirinç
1 adet küçük boy kuru soğan
1 diş sarımsak (isteğe göre kullanılır)
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
8 su bardağı kadar su ya da 1-2 su bardağı tavuk suyu veya et suyu (isteğe bağlı kullanılır)
1 tatlı kaşığı pul biber
2 çay kaşığı kuru nane
1/2 limon suyu
Tuz yeteri kadar


YAPILIŞI:

Kesme tahtasının üstünde soğanı ve sarımsakları küçük küçük doğruyoruz veya rendeliyoruz. Geniş bir tencere alıp, içine 1 yemek kaşığı tereyağ koyup, malzemeleri tencerenin içine koyuyoruz ve kavuruyoruz. Daha sonra salçayı da ilave edip, kavurmaya devam ediyoruz. İçine et suyu ile karışık suyu ilave ederek kaynamaya bırakalım. Yıkamış olduğumuz kırmızı mercimeği, pirinci ve bulguru  koyuyoruz.

Sonradan ilave etmek zorunda kalmamak için çorbaya tuzunu, 1 çay kaşığı kuru nanesini ve istediğimiz diğer baharatları ilave ediyoruz. Bu şekilde çorba kısa bir süre kaynadıktan sonra ocağın altını kısabiliriz. Artık çorbamız kısık ateşte kapağı kapalı olarak kendi kendine pişecek.

Çorba piştikten sonra bir 20 dakika daha tel çırpıcıyla karıştırarak pişirebilirsiniz.  Ocaktan alıyoruz ve üstüne bir miktar limon sıkıyoruz. 1 kaşık tereyağının içinde kavurduğumuz naneyi de üzerine döküp, servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder