MALZEMELER:
5 su bardağı süt
2 çay bardağı toz şeker
1 Türk kahvesi fincanı un
1,5 Türk kahvesi fincanı nişasta
3 yemek kaşığı tepeleme kakao
1 adet yumurtanın sarısı
80 gram bitter çikolata
1 paket vanilya
2 çay bardağı toz şeker
1 Türk kahvesi fincanı un
1,5 Türk kahvesi fincanı nişasta
3 yemek kaşığı tepeleme kakao
1 adet yumurtanın sarısı
80 gram bitter çikolata
1 paket vanilya
ÜZERİ İÇİN:
Çikolata rendesi
YAPILIŞI:
Spangleyi yapacağımız tencereye yumurtanın sarısını ve 1 su bardağı sütü koyalım ve karıştıralım.
Üzerine toz şekeri, kakaoyu, nişastayı, unu, kalan sütü ve vanilyayı ilave edip, güzelce karıştıralım.
Üzerine toz şekeri, kakaoyu, nişastayı, unu, kalan sütü ve vanilyayı ilave edip, güzelce karıştıralım.
Tencereyi kısık ateşte koyalım ve tatlımız koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.
Kaynamaya başladıktan sonra küçük parçalara ayırdığımız çikolatayı ilave edelim.
Çikolatalar eriyinceye ocağın altını kapatalım.
Kaynamaya başladıktan sonra küçük parçalara ayırdığımız çikolatayı ilave edelim.
Çikolatalar eriyinceye ocağın altını kapatalım.
Hazırladığımız supangleyi kuplara paylaştıralım. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldıralım.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder