MALZEMELER:
500 gram çiğ kadayıf
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1,5 su bardağı iri çekilmiş ceviz
2 yemek kaşığı pekmez
ŞERBETİ İÇİN:
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı
3,5 su bardağı
1/4 limon suyu
YAPILIŞI:
İlk olarak şerbeti kaynatıp, soğumaya bırakıyoruz.
Kadayıfları bıçak yardımıyla küçük küçük kesip, geniş bir kabin içine alıyoruz. Sıvı yağı, pekmezi ve cevizi kadayıfların üzerine döküyoruz. Kadayıfı iyice harmanlayıp, her yerinin yağlamasını sağlıyoruz.
Yağlanmış bir fırın tepsisine kadayıfların hepsini döküp, elimizle veya bardakla bastırarak yerleştiriyoruz.
180 dereceli fırında kızarana kadar bırakıyoruz. Alt kısmının daha güzel kızarmasını isterseniz başka bir tepsiye ters yüz edebilirsiniz. Kızaran kadayıfın ilk sıcağı çıkıp biraz soğuduktan sonra oda ısısındaki şerbeti döküp bir kaç saat dinlenmeye bırakıyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder