MALZEMELER:
1 adet küçük boy lahana
1/2 çay bardağı üzüm sirkesi
1 adet soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı bulgur
1 yemek kaşığı, salça
1 tatlı kaşığı pul biber
4 parça kemiklerinden ayrılmış baget but veya tavuk parçaları
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet domates
Bir tencereye tavukları alalım, yıkayalım üzerini aşacak kadar su dolduralım ocağa alalım haşlanmaya bırakalım.
Yemeği yapacağımız tencereye yağı alalım ısınınca üzerine yemeklik doğradığımız soğanları ilave edelim kavuralım, salçasını ilave edip, kavurmaya devam edelim. Lahanayı ve yemeklik doğranmış domatesi de tencereye alalım karıştıralım. Yıkanmış olan bulguru, sirkeyi ve 1 çay bardağı kadar sıcak su ilave edelim iyice yumuşayana kadar lahanayı pişirelim. (su miktarı pişinceye kadar arttırabiliriz.)
Pişirdiğimiz lahanayı fırın kabına alalım, üzerine haşlanmış tavuk etlerini de ilave edelim tavuk suyundan da ekleyerek 180 derecelik ısıda üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı bulgur
1 yemek kaşığı, salça
1 tatlı kaşığı pul biber
4 parça kemiklerinden ayrılmış baget but veya tavuk parçaları
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet domates
YAPILIŞI:
Lahanayı yıkayalım ve küçük doğrayalım. Tuzla ovalım ve tekrar yıkayalım.Bir tencereye tavukları alalım, yıkayalım üzerini aşacak kadar su dolduralım ocağa alalım haşlanmaya bırakalım.
Yemeği yapacağımız tencereye yağı alalım ısınınca üzerine yemeklik doğradığımız soğanları ilave edelim kavuralım, salçasını ilave edip, kavurmaya devam edelim. Lahanayı ve yemeklik doğranmış domatesi de tencereye alalım karıştıralım. Yıkanmış olan bulguru, sirkeyi ve 1 çay bardağı kadar sıcak su ilave edelim iyice yumuşayana kadar lahanayı pişirelim. (su miktarı pişinceye kadar arttırabiliriz.)
Pişirdiğimiz lahanayı fırın kabına alalım, üzerine haşlanmış tavuk etlerini de ilave edelim tavuk suyundan da ekleyerek 180 derecelik ısıda üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder