25 Ocak 2018 Perşembe

Kolay Krem Karamel








MALZEMELER:

5 su bardağı süt 
1 su bardağı toz şeker 
1/2 su bardağı un 
3 yemek kaşığı nişasta
1 adet yumurta 
2 paket vanilya 

KARAMELİ İÇİN:

1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker 

YAPILIŞI:

Tatlımızın yapımına önce kaselere paylaştırılacak olan karameli yapalım. Şekeri küçük bir tavaya koyalım. Şeker sıvı hale gelmeye başlayınca altı kısılır. Rengi çok kararmadan altı kapatılır. Sıvı şeker sıcağa dayanıklı kaselere 1 yemek kaşığı olarak paylaştırılır. İsterseniz borcama da yapabilirsiniz. Şayet borcama yaparsanız kare kare kesip, ters çevirerek servis yaparsınız.

Muhallebinin yapımına geçersek. Önce derin bir kapta vanilya hariç tüm malzemeler iyice karıştırılır ve tencereye aktarıp, ocağın altı açılır. Vanilya ocaktan almadan hemen önce koyulmalıdır. Dibi tutmaması için devamlı karıştırarak muhallebi pişirilir.

Hazırlamış olduğumuz muhallebi kaselerdeki donan şekerin  üzerine yeteri kadar paylaştırılır. Bu şekilde tatlılar en az 3-4 saat buzdolabında beklemelidir. Bu süre içinde yanmış şeker eriyecek sıvı hale gelecek ve kolayca ters dönecektir. Tatlımızı bir gün önceden yaparsak ters çevirdiğimizde karamelimiz tamamen erimiş olur.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder