MALZEMELER:
125 gram erimiş tereyağı1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 su bardağı un
İÇİ İÇİN:
1 adet yumurta beyazı (yumurtanın sarısı üzerine sürülecek)160 gram dövülmüş fındık
1 su bardağı şeker
YAPILIŞI:
Kurabiye hamurunu hazırlayacağımız kaba bütün malzemeleri ilave edip, güzelce yoğuralım. Yoğurmuş olduğumuz hamuru buzdolabında 20 dakika dinlendirelim.Hamurumuz dinlenirken biz de iç malzemesini hazırlayalım. Bunun için yumurta beyazını, fındığı ve şekeri karıştırıp, bir kenarda bekletelim.
Dinlendirmiş olduğumuz hamuru 3 adet bezeye ayırıp, elle veya merdaneyle uzunlamasına açalım. Üzerine karıştırmış olduğumuz iç malzemesini sürelim. Uzun tarafından rulo yapalım 2 parmak eninde keselim. Yağlamış veya kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine dizelim. Bütün bezeler bitinceye kadar aynı işlemi uygulayalım. Üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıttığımız 180 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder