MALZEMELER:
125 gram hafif eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 çay bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı nişasta
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 adet vanilya
3-3,5 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 çay bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı nişasta
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 adet vanilya
3-3,5 su bardağı un
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
KENARLARI İÇİN:
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı tarçın
YAPILIŞI:
Kurabiye hamuru için yoğurma kabına tereyağını, sıvı yağı, pudra şekerini ve yumurtayı koyup, güzelce karıştırıyoruz. Daha sonra içine kabartma tozu, nişasta ve unu azar azar ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
Elde ettiğimiz hamuru iki eşit parçaya ayırıyoruz. Her bir parçayı elimizle hafifce açıp, ortasına 1/2 'şar çay bardağı ceviz serpiyoruz. Uzunlamasına rulo şeklinde sarıyoruz. Üzerini streç filmle kaplayıp, yaklaşık 1/2 saat buzlukta bekletin.
Bir kap içinde toz şeker ve tarçını karıştırın. Donan kurabiye hamurlarını bu karışıma bulayın ve 2 cm genişliğinde parçalar kesin.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine kurabiyeleri dizin ve 175 derecede yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin.
Bir kap içinde toz şeker ve tarçını karıştırın. Donan kurabiye hamurlarını bu karışıma bulayın ve 2 cm genişliğinde parçalar kesin.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine kurabiyeleri dizin ve 175 derecede yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin.
Üzeri hafif pembeleşecek. Yumuşak olmasını istiyorsanız üzeri beyaz olacak şekilde fırından çıkarmalısınız.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder