MALZEMELER:
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
KEKİ ISLATMAK İÇİN:
3 su bardağı soğuk süt
1 su bardağından biraz eksik toz şeker
1 su bardağından biraz eksik toz şeker
MUHALLEBİSİ İÇİN:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 poşet krem şanti
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 poşet krem şanti
ÜZERİ İÇİN:
Hindistan cevizi
YAPILIŞI:
Yumurtalar ve toz şeker derin bir kap içerisinde mikser yardımı ile köpürene kadar çırpılır. Üzerine vanilya, kabartma tozu ve un ilave edilip tekrar çırpılır. Hazırlanan kek hamuru, yağlanmış büyük boy dikdörtgen borcama dökülür.
Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında 30 dakika kadar pişirilip, çıkartılır ve soğumaya bırakılır.
Soğuk süt ve toz şeker, bir kap içerisinde, şekerler eriyinceye kadar karıştırılır. Hazırlanan şekerli süt, iyice soğumuş olan kekin üzerine, gezdirilerek dökülür.
Muhallebisini hazırlamak için, krem şanti haricindeki malzemeler, tencereye koyulup karıştırılır. Ocağın üzerine alınıp, koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirilir. Muhallebi biraz ılınınca, içerisine krem şanti ilave edilip, mikser ile çırpılır.
Hazırlanan muhallebi, sütü tamamen çekmiş olan kekin üzerine dökülür ve düzgünce yaydırılır. Üzerine hindistan cevizi serpiştirilir ve buzdolabında 2 saat kadar dinlendirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder