MALZEMELER:
1 kilo taze iç bakla
2 adet orta boy kuru soğan
2-3 adet taze biber
1/2 limon suyu
1/2 çay bardağından biraz fazla zeytinyağı
1 demet dereotu
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
Su (yemeğin üzerini örtecek kadar)
1/2 limon suyu
1/2 çay bardağından biraz fazla zeytinyağı
1 demet dereotu
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
Su (yemeğin üzerini örtecek kadar)
YAPILIŞI:
Baklaları yıkayıp suyunu süzeriz. Kuru soğanları temizleyip, yıkadıktan sonra piyaz halinde doğrayalım. Taze biberleri de iri iri doğrayıp, bir kenarda bekletelim.
Yemek yapacağımız tencereye önce soğanı ve biberi koyup, sarartalım. Daha sonra bakla içini, üstüne limon suyunu, tuzu, şekeri ve üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edip, tencereyi kapatalım.
Yemeğimizi ağır ateşte 20-25 dakika kendi suyuyla pişiririz. Pişmesine yakın dereotunu ilave edip, karıştıralım. Baklalar yumuşadığında pişmiş demektir. Ocağın altını kapatıp, sıcak veya soğuk olarak yiyebilirsiniz.
Servis yaparken yanında sarmısaklı yoğurt kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder