MALZEMELER:
4 adet patates
3 adet havuç
4-5 yemek kaşığı zeytin yağı
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 su bardağı süzme yoğurt
2 diş sarımsak (sarımsak sevmiyorsanız kullanmayabilirsiniz)
1 demet maydanoz (yarısını üzerini süslemek için ayırıyoruz)
1 tatlı kaşı pul biber
1 çay kaşığı kaşığı karabiber
ÜZERİ İÇİN:
Maydanoz
Pul biber
Zeytin
İlk olarak patatesleri yıkayalım. Bir tencereye suyu koyup, yıkadığımız patatesleri de ilave ederek haşlamaya bırakalım. Düdüklü tencerede de patatesleri daha kısa sürede haşlayabiliriz.
YAPILIŞI :
İlk olarak patatesleri yıkayalım. Bir tencereye suyu koyup, yıkadığımız patatesleri de ilave ederek haşlamaya bırakalım. Düdüklü tencerede de patatesleri daha kısa sürede haşlayabiliriz.
Daha sonra havuçları yıkayıp, kabuklarını soyarak rendeleyin. Tava da 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile havuçları kavurmaya başlayın. Yaklaşık 5-6 dakika kavurduktan sonra havucu ocaktan indirin ve soğumaya bırakın.
Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyup, derin bir kabın içinde ezin. Ezilen patateslerin üzerine karabiber, pul biber, sıvı yağ, ince doğranmış maydanozu, tuzu ve kavurduğumuz havucu ilave ederek bir güzel karıştırıyoruz. Daha sonra sarımsaklı süzme yoğurdu da ilave edip, tekrar karıştırıyoruz. Patatesli, havuçlu yoğurtlu karışımı herhangi bir borcama bastırarak yerleştiriyoruz.
Üzerini istediğimiz gibi süsleyip, streç ile kapatarak yaklaşık 1 saat buzdolabından dinlenmeye bırakıyoruz.
Afiyet olsun.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder