MALZEMELER:
3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
3 su bardağı un
1/2 çay bardağı iri çekilmiş ceviz veya fındık
SOSU İÇİN:
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı şeker
3 tatlı kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı kakao (kakao koymadan da beyaz sos yapabilirsiniz)
3 yemek kaşığı şeker
3 tatlı kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı kakao (kakao koymadan da beyaz sos yapabilirsiniz)
VEYA
1 paket hazır çikolatalı sos
2 tatlı kaşığı nişasta ( üzerindeki tarife göre hazırlanır)
YAPILIŞI:
Keki hazırlayacağımız kaba toz şeker ve yumurtalar konularak iyice çırpılır. 1 su bardağı su, ceviz ve 1 su bardağı sıvı yağ ilave edilerek karıştırılır. Kabartma tozuyla elenmiş un azar azar ilave edilir ve aynı yönde karıştırılarak homojen bir karışım oluşturulur.
Başka bir kaba hazırlanan karışımdan 1/2 su bardağı kadar dökülür. Üzerine kakao ve 1 yemek kaşığı su ilave edilerek karıştırılır.
Yapışmaz tava tereyağı ile yağlanır ve unlanır. Hazırlamış olduğumuz kek karışımı tavaya dökülür. Üzerine kakaolu karışım dökülür. Kürdan yardımıyla kakaolu karışıma istediğiniz şekli verebilirsiniz.
Yapışmaz tava tereyağı ile yağlanır ve unlanır. Hazırlamış olduğumuz kek karışımı tavaya dökülür. Üzerine kakaolu karışım dökülür. Kürdan yardımıyla kakaolu karışıma istediğiniz şekli verebilirsiniz.
Kabağı kapatılarak en küçük ocakta pişirilir.
Sosu için; tencereye şekeri, nişastayı, kakaoyu ve karıştırarak sütü ilave edelim. Orta ateşte karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim ve ılımaya bırakalım.
Kürdan testi ile kekimizin pişip, pişmediği kontrol edilir. Pişince ocağın altı kapatılır ve kekimiz ılımaya bırakılır. Ilıyınca önceden hazırlamış olduğumuz sos üzerine dökülür.
Afiyet olsun.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder