MALZEMELER:
3 adet büyük yumurta akı
2,5 su bardağı hindistan cevizi
1/2 su bardağından+2 parmak fazla toz şeker veya pudra şekeri (tatlı seviyorsanız 1 su bardağı kullanabilirsiniz)
1 paket vanilya.
YAPILIŞI:
Bir kaba yumurta aklarını, toz şekeri koyalım ve mikserle kar gibi olana kadar çırpalım.
Üzerine hindistan cevizini, vanilyayı ilave edelim. Tahta kaşıkla alttan üste doğru yavaş yavaş aynı yönde karıştıralım.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim ve dondurma kaşığı yardımıyla harçtan alıp, tepsiye aralıklı olarak dizelim.
Önceden ısıtılmış 160-170 dereceli fırında hafif pembeleşene kadar 20 dakika pişirelim. Fırının ısısını ve pişme süresini kendinize göre ayarlayın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder