MALZEMELER:
3 adet yufka
İÇİ İÇİN:
500 gram ıspanak
100 gram beyaz peynir
1 adet kuru soğan
1 miktar maydanoz, yeşillikler (evde ne varsa)
1 adet yumurta (sarısı üzerine, akı ıspanağın içine koyabiliriz)
1 miktar maydanoz, yeşillikler (evde ne varsa)
1 adet yumurta (sarısı üzerine, akı ıspanağın içine koyabiliriz)
SOSU İÇİN:
1 çay bardağı zeytinyağ
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı su
ÜZERİ İÇİN:
Susam (yeteri kadar)
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Böreğimizin yapımına sosu hazırlamakla başlayalım. Bunun için sosu hazırlayacağımız kaba yumurtayı kıralım. İçine zeytinyağını, sütü, suyu, unu, nişastayı ve sirkeyi güzelce çırpalım. Bir kenarda bekletelim.
YAPILIŞI:
Böreğimizin yapımına sosu hazırlamakla başlayalım. Bunun için sosu hazırlayacağımız kaba yumurtayı kıralım. İçine zeytinyağını, sütü, suyu, unu, nişastayı ve sirkeyi güzelce çırpalım. Bir kenarda bekletelim.
İçi için; ıspanaklı temizleyip, güzelce yıkıyoruz. Soğanı ve ıspanağı yemeklik doğrayıp, içine diğer malzemeleri ilave ediyoruz. Ispanaklar sulanmasın diye tuzu böreğe serdikten sonra üzerine ilave ediyoruz.
Börek için; 1 adet yufkayı düz zemine yayın. Üzerine hazırladığınız sostan gezdirip fırça ile her tarafına sosu dağıtın.
İkinci yufkayı da ilk yufkanın üzerine serip, aynı şekilde sos sürün. En son yufkayı da yerleştirip, sos sürdükten sonra üzerine ıspanaklı karışımı döküp güzelce dağıtın.
Yufkanın önce kenarından içe kıvırın. Yufkamız dikdörtgen haline gelecek. Daha sonra iki ucunu da rulo yaparak ortada birleştirin.
Tam ortadan kesin ve ruloları üçgen şeklinde kesip, yağlı kağıt serili veya yağladığımız tepsiye yerleştirin.
Yumurta ve sıvı yağ karışımını böreğin üzerine sürüp ,bolca susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder