28 Ocak 2017 Cumartesi

Evde Lavaş Yapımı






MALZEMELER:


1/2 su bardağı ılık süt
1/2 su bardağı ılık su
1 paket instant maya 
1 tatlı kaşığı şeker 
3 yemek kaşığı sıvı yağ 
3 su bardağı un
2 çay kaşığı tuz



YAPILIŞI:


Hamur yoğuracağımız bir kaba unu koyalım. Ortasını açıp, ılık süt, maya, sıvı yağ, tuz ve şekeri eklenerek kenarlardan un alınarak yumuşak bir hamur kıvamına gelen kadar yoğrulur. Üzeri streç filmle kapatılır. 20-30 dakika mayalanması için bekletilir.

Hamurumuzu  istediğimiz büyüklükte bezelere ayıralım. Bezelerin büyüklüğü pişireceğimiz yapışmaz tavanın büyüklüğüne göre ayarlamalıyız.

Her bir beze servis tabağı büyüklüğünde açılıp, kısık ateşte kontrollü pişirilir. 

Piştikten sonra hava almayacak bir şekilde streç film ile kaplanır veya buzdolabı poşetine konur.

Lavaşları tantuni de , çiğ köfte de, dürüm de veya boş olarak da kullanabilirsiniz. 

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder