13 Kasım 2016 Pazar

Pancarlı Ve Meyveli Benek Tatlısı






MALZEMELER:



2 adet haşlanmış kırmızı pancar (rendelenecek)
2 adet havuç (rendelenecek)
2 adet elma (rendelenecek)
1/2 çay bardağı kuru üzüm
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı (iri çekilmiş)
3-4 adet kuru incir (doğranmış)



MUHALLEBİSİ:


9 kaşık irmik
9 kaşık şeker
2 yemek kaşığı hindıstan cevizi
1 litre süt
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
1-2 adet damla sakızı
1 poşet krem şanti

ÜZERİ İÇİN:



Fındık yeteri kadar
1 su bardağı tel kadayıf ( kavrulmuş )

YAPILIŞI:



Öncelikle rendelenmiş pancar, havuç ve elmayı bir ocağa koyabileceğimiz bir kaba alalım.
Üzerine 1 çay bardağı toz şeker serpip, ocağın altını yakalım. Şeker eriyip, sertlikleri gidinceye kadar ocakta tutalım ve altını kapatalım. İçerisine kuru üzüm, portakal kabuğu rendesi ve tarcın serpelim ve iyice karıştıralım.


Hazırlamış olduğumuz karışımı borcama dökelim. Üzerine ceviz ve doğranmış kuru inciri yayalım. Bir kenarda bekletelim.


Şimdi muhallebisinin hazırlığına geçelim. Sütün içerisine irmik, şeker ve hindistan cevizi koyup, karıştıralım. Ocağa alalım ve devamlı karıştırmak suretiyle pişirelim. Altını kapatıp, vanilya ve tereyağını ilave edelim. Ilınınca içerisine 1 poşet krem şanti ilave edip, güzelce çırpalım.


Hazırlamış olduğumuz muhallebiyi borcamda ki pancarlı karışımının üzerine dökelim.
Üzerine de fındık ve kavrulmuş kadayıfı yayalım.


Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder