MALZEMELER:
4 su bardağı un
1 paket vanilyalı puding
150 gram tereyağ veya yumuşak margarin
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta
3-4 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı kakao ( hamurdan ayıracağımız parçanın içine konulacak)
YAPILIŞI:
Hamur yoğuracağımız kaba, yumuşak tereyağ, sıvı yağ, yoğurt ve yumurtayı koyup, güzelce karıştıralım. Daha sonra pudra şekerini, un ile elenmiş kabartma tozunu ve vanilyalı puding ilave edip hamurumuzu yoğuralım. Yumuşak bir hamur olacak.
Yoğurmuş olduğumuz hamurun yarısını ayırıp, içerisine kakaoyu ilave edelim ve yoğuralım.
Hazırlamış olduğumuz iki hamur da yaklaşık 2-3 mm inceliğinde merdaneyle veya elimizle açılır. Bir çay bardağı ile hamurlardan yuvarlak parçalar çıkarılır. Kakaolu ve beyaz hamurdan ikişer yuvarlak alınır ve yarısı diğerinin üzerine gelecek şekilde bir beyaz bir kakaolu olmak üzere dört adet sıralanır. Ardından rulo şeklinde sarılır. Rulo ortadan ikiye kesilince ortaya gül şeklinde iki kurabiye parçası çıkarılır.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilen gül kurabiyeler 180 dereceye ayarlanmış fırında çok hafif pembeleşene kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder