19 Kasım 2016 Cumartesi

İki Renkli Çikolatalı Kurabiye







MALZEMELER:


4 su bardağı un
1 paket vanilyalı puding
150 gram tereyağ veya yumuşak margarin
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta
3-4 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı kakao ( hamurdan ayıracağımız parçanın içine konulacak)


ARASINA SÜRMEK İÇİN: (isteğe bağlı olarak kullanılacak)

2 paket çikolata
3 yemek kaşığı krema (benmari usulüyle eritilecek)


YAPILIŞI:


Hamur yoğuracağımız kaba, yumuşak tereyağ, sıvı yağ, yoğurt ve yumurtayı koyup, güzelce karıştıralım. Daha sonra pudra şekerini, un ile elenmiş kabartma tozunu ve vanilyalı puding ilave edip hamurumuzu yoğuralım. Yumuşak bir hamur olacak.

Yoğurmuş olduğumuz hamurdan bir miktar (1/3)ayırıp, içerisine kakaoyu ilave edelim ve yoğuralım.

Hazırlamış olduğumuz beyaz hamurdan cevizden biraz daha büyük parça alalım. İçini parmağımızla  oyup, hazırlamış olduğumuz kakaolu hamurdan koyalım ve kapatarak yuvarlayalım.
Bütün hamurları bu şekilde hazırlayıp, yağlamış veya kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine dizelim.

Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.

Kurabiyeleri bu şekilde de tüketebiliriz. Farklılık olsun derseniz. Benim gibi çikolatalı sos hazırlayıp, iki kurabiyenin arasına sürebilirsiniz. Daha sonrada çikolatadan uç kısımlarına biraz sürüp, fındık veya badem (istediğiniz herhangi kuru yemiş) serpelim.
Böylece aynı kurabiyeyi farklı şekillerde sunabiliriz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder