MALZEMELER:
1 paket kakaolu pasta tabanı
1 çay bardağı süt (ıslatmak için)
İÇ DOLGUSU İÇİN:
3 paket sade krem şanti1,5 su bardağı soğuk süt
1 adet muz
4 dilim ananas
1 adet armut
1 adet elma
2 yemek kaşığı damla çikolata
2 yemek kaşığı iri çekilmiş ceviz
2 yemek kaşığı damla çikolata
2 yemek kaşığı iri çekilmiş ceviz
ÇİKOLATA SOS:
1.5 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
YAPILIŞI:
Önce krem şantiyi 1,5 bardak soğuk sütle çırpıp, muzu, ananası, armutu ve pasta tabanının bir parçasını küp küp doğrayıp ekleyelim. Damla çikolata ve ceviz içini de koyup karıştıralım.
Streç film serilmiş çukur kaseye hazırlamış olduğumuz iç dolguyu boşaltalım. Ayrı bir yerde diğer pasta tabanını sütle ıslatıp, hazırlanan dolgunun üzerine kapatalım. Kenarlardan sarkan streç filmle sarıp, buzdolabına kaldıralım.
Bir gece yada 5-6 saat buzdolabında bekletelim. Poşetini açıp servis tabağına ters çevirip, daha önceden hazırlamış olduğumuz soğuk çikolata sosunu üzerine dökelim.
İstediğimiz şekilde süsleyip servis edelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder