MALZEMELER:
4-5 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı krem peynir
200 gram karışık haşlanmış bezelye ve havuç
1 adet yeşil biber
2 çay kaşığı dolusu tuz ( kendinize göre ayarlayabilirsiniz )
5-6 tane haşlanmış yumurta
YAPILIŞI:
Patatesleri haşladıktan sonra soyun. Sıcak sıcak tereyağını tuzunu ilave edip, iyice ezin sıcaklığı çıkınca eritme peyniri de ilave edip iyice karıştırın.
Patates ezmesine küp küp doğranmış yeşil biberi, haşlanmış bezelyeyi ve havucu da katın ve çok ezmeden karıştırın.
Streç film serilmiş uzun kek kalıbına (streç film mi biraz fazla tutalım ki kapatırken kolaylık olsun diye) patatesli harcın yarısından fazlasını koyun ve kaşıkla hafifçe bastırarak düzeltin ortasını çukur yapın.
Haşlanmış soyulmuş yumurtaları bütün olarak tek sıra halinde patatesli harcın üzerine dizin üzerine kalan patatesli harcı koyun ve yumurtaların üzerini kapatarak düzleştirin ve streçle kapatın.
Buzdolabında 2-3 saat dinlendirin. Fakat akşamdan yapıp, ertesi gün servis yapabilirsiniz.
Servis tabağına ters çevirin üzerindeki streci alıp, istediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder