MALZEMELER:
1/2 kilo taze börülce2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 limon suyu
1 yemek kaşığı elma sirkesi
Tuz yeteri kadar
YAPILIŞI:
Börülceyi elimizle ayıklıyoruz. Kenar uçlarını çıkartırken kılçıklarını sıyırıyoruz. Büyüklüğüne göre 2-3' e kırıyoruz.
Bir tencerede suyumuzu kaynatıyoruz, börülcelerimizi 15 dakika kadar haşlıyoruz. Haşlama esnasında kontrol ediniz. Börülcenin cinsine göre daha erken veya geç pişebilir.
Süzdüğümüz börülceyi servis tabağına alıyoruz. Ayrı bir kapta sarımsak, zeytinyağı, tuz , limon suyunu ve sirkeyi iyice çırparak tarator sosunu hazırlıyoruz.
Hazırlamış olduğumuz sosu börülcenin üzerine döküp, harmanlıyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder