24 Eylül 2016 Cumartesi

S Kurabiye (Kayseri'ye özgü kurabiye)



MALZEMELER


250 gram tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı limon suyu
Un alabildiği kadar
1 paket vanilya

YAPILIŞI:


Hamuru hazırlayacağımız kaba, pudra şekeriyle tereyağını koyalım. Mikserle beyazlaşana kadar karıştırılır. Daha sonra un ve limonsuyu eklenerek yoğrulur.


Hamur şekil verilecek kıvamda hazırlanır. Limon büyüklüğünde parça alalım. Elimizle yuvarlayıp, hamura s şekli verilir. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
Önceden ısınmış 180 dereceli fırında beyaz kalacak şekilde pişirilir. Kurabiyeler çok çabuk pişiyor. Dikkat etmek gerekiyor. Ben iki tepsi yapmıştım. Resimde de görüldüğü gibi birisini çıkarmada geç kaldım. Üzeri kızardı fakat tadı güzeldi. Diğerinin üzeri beyaz olarak pişirdim.

Fırından çıkan kurabiye beş dakika kadar bekledikten sonra pudra şekerine batırılır.(İsteğe bağlı)
Ağzı kapalı bir kapta uzun süre tazeliğini korur.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder