MALZEMELER
İÇ MALZEMESİ İÇİN:
300 gram ıspanak
100 gram beyaz peynir veya lor peyniri
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
Tuz yeteri kadar
1 adet yumurta
HAMURU İÇİN:
3 su bardağı un
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 paket toz maya
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
Ilık su yeteri kadar
Öncelikle iç malzemesini hazırlıyoruz. Ispanakları güzelce yıkayıp küçük küçük doğruyoruz.
Hamur yoğuracağımız kaba unu döküp, ortasını açalım. İçine zeytinyağ, ılık su, tuz, şeker ve mayayı ilave edip, ılık suyla pürüzsüz bir hamur elde edelim. Hamuru iki parçaya ayıralım ve unlayalım.
Her iki parçayı 5'şerli gruplara ayıralım. Toplamda 10 adet beze olacak. Bezeleri pasta tabağı büyüklüğünde açıp, üzerini zeytinyağla yağlayalım. Sadece 2 bezeyi yağlamayalım. Bu bezelerin 5 tanesini üst üste koyup, iki grup elde edelim. Önce birinci grubu merdaneyle tepsi büyüklüğünde açıp, yağlamış olduğumuz tepsiye serelim.
YAPILIŞI:
Öncelikle iç malzemesini hazırlıyoruz. Ispanakları güzelce yıkayıp küçük küçük doğruyoruz.
Daha sonra kuru soğanı doğrayıp, acısını almak için yıkayıp, ıspanağa ilave ediyoruz. En son olarak lor peyniri veya beyaz peyniri koyarak karıştırıyoruz.
Her iki parçayı 5'şerli gruplara ayıralım. Toplamda 10 adet beze olacak. Bezeleri pasta tabağı büyüklüğünde açıp, üzerini zeytinyağla yağlayalım. Sadece 2 bezeyi yağlamayalım. Bu bezelerin 5 tanesini üst üste koyup, iki grup elde edelim. Önce birinci grubu merdaneyle tepsi büyüklüğünde açıp, yağlamış olduğumuz tepsiye serelim.
Daha sonra üzerine ıspanaklı harcı dökün. Bir parmak kalınlığında harç olsun. Diğer yufkayı da aynı işlemi yapıp, üzerine kapatın. Bıçak yardımı ile yandan sarkan yufkaları kesin.
Böreğin üzerine zeytinyağla yağlayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Böreğin üzerine zeytinyağla yağlayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder