MALZEMELER:
1 litre süt
1.5 çay bardağı toz şeker
1 kahve fincanı un
2 kahve fincanı nişasta
3 çorba kaşığı tepeleme kakao
1 paket bitter çikolata
1 paket vanilya
ÜZERİ İÇİN:
Hindistan cevizi
Fındık, fıstık, çikolata
YAPILIŞI:
Tencereye 1 su bardağı sütü koyalım üzerine toz şekeri, kakaoyu, nişastaları, unu ve vanilyayı ilave edip iyice karıştıralım. Daha sonra kalan sütü içine ilave edip, karıştıralım.
Hazırlamış olduğumuz karışımı ocağı koyup, kısık ateşte koyulaşana dek karıştırarak pişirelim.
Kaynamaya başladıktan sonra küçük parçalara ayırdığımız çikolatayı ilave edelim. Çikolatalar eriyinceye kadar karıştırarak pişirmeye devam edelim.
Hazırladığımız supangleyi kaplara paylaştıralım. Üzerini istediğimiz gibi süslemip, servis yapalım.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder