MALZEMELER:
3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı sıvı yağı
1 su bardağı soğutulmuş demli çay
9 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı damla çikolata
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu.
ÜZERİ İÇİN:
Çikolata rendesi (isteğe bağlı)YAPILIŞI:
Önce yumurtaların sarısını ve beyazını ayrı ayrı kaplara alalım. Sarısını koyduğumuz kaba sıvı yağı, toz şekeri koyalım krema kıvamına gelene kadar çırpalım. Beyazını ayırdığımız kaba çay kaşığının ucu ile tuz ilave edip, köpük köpük oluncaya kadar çırpalım. Bir kenarda bekletelim.
Yumurtanın sarısını çırptığımız kaba çayı, kakao, vanilya ve kabartma tozu ile elediğimiz unu ilave edelim ve karıştıralım. Daha sonra içine yumurtanın beyazını ilave edip, tahta kaşıkla alttan üstte doğru yavaşca karıştıralım.
Hazırlamış olduğumuz hamuru yağlanmış unlanmış kek kalıbına dökelim ve kalıbı bir kaç kez tezgaha vuralım. Hamuru kalıba yaymış, içindeki havayı dışarı çıkarmış oluyoruz.
Önceden ısıtılmış 160 dereceli fırında yaklaşık 50 dakika pişirelim. Fırına göre süre değişebilir 40 dakika sonra kürdan batırıp kontrol ediniz. Şayet kürdan hamurlu çıkıyorsa bir süre daha pişiriniz.
Pişen kekimiz soğuduktan sonra servis tabağına alalım.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder