15 Ağustos 2016 Pazartesi

Damla Çikolatalı Havuçlu Kek





MALZEMELER:


4 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı rendelenmiş havuç
3 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ (Havuçlu kekim de 150 gram tereyağını erittim üzerini sıvı yağla tamamladım)
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
2 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1/2 çay bardağı damla çikolata (keke ilave ederken unlayınız)


ÜZERİ İÇİN:


Susam istediğiniz kadar


YAPILIŞI:


Yumurta ve şekeri şeker eriyinceye kadar iyice çırpalım. Daha sonra içine sıvı yağı ilave edip, çırpmaya devam edelim.

Rendelemiş olduğumuz havucu, kabartma tozu ile elemiş olduğumuz unu, cevizi, vanilyayı ve tarçını ilave edip, iyice karıştıralım. Kekimize unu ilave edince çok fazla karıştırmayalım. Hatta unu koyunca tahta kaşıkla karıştırıp, unu yedirelim. Damla çikolatayı da ilave edip karıştıralım.

Hazırlamış olduğumuz karışımı yağlayıp, unladığımız fırın kabına dökelim. Üzerini de susam serpip, 5 dakika önceden ısıtılmış 170 dereceli fırına koyalım. Benin kekim yaklaşık 50 dakika da pişti.
Siz de 30 dakikadan sonra zaman zaman kürdanla kontrol ederek, kürdan temiz çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder