MALZEMELER:
2 adet büyük boy soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
1yemek kaşığı salça
1 adet orta boy beyaz lahana
2 su bardağı pirinç
Tuz yeteri kadar
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kuru nane
1,5 çay bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI:
İçi için; bir kabın içinde pirinci güzelce yıkayalım. Soğanı ince ince küp şeklinde doğrayalım.
Maydanozu ince ince doğrayalım.
Tencereye sıvı yağı, soğanı koyalım ve soğanlar pembeleşene kadar kavuralım.
İçine salçayı ilave edelim ve kavurmaya devam edelim.
Daha sonra pirinci koyalım. Pirincin içine bir çay bardağı su ilave edelim ve pirinçler suyunu çekince ocağı kapatalım.
Maydanozu, karabiberi, kuru naneyi, kırmızı pul biberi, tuzu ilave edip, karıştıralım.
Beyaz lahanayı haşlamak için; beyaz lahananın yapraklarını ayıralım.
Tencereye su koyalım ve kaynatıp, içine tuz ekleyelim.
Tencereye su koyalım ve kaynatıp, içine tuz ekleyelim.
Beyaz lahana yapraklarını kaynar suyun içinde az haşlayalım. Haşlanan beyaz lahanayı parçalara ayıralım .
Hazırladığımız pirinçli içten, beyaz lahanaların üzerine koyalım ve saralım.
Dibi tutmaması için tencerenin altına birkaç lahana koyalım. Sardığımız lahanaları tencereye dizelim.
Bir kabın içine yarım çay bardağı kadar sıvı yağı, tuzu, bir miktar sıcak suyu koyalım , karıştıralım.
Lahana sarması üzerinde gezdirelim. İçine koyduğumuz sıcak su lahanaların üzerine çıkmaması gerekiyor. Lahananın pişerken dağılmaması için tabak kapatalım. Tabağın üzerine kapak kapatıp, ocağa koyalım.
Lahana sarması üzerinde gezdirelim. İçine koyduğumuz sıcak su lahanaların üzerine çıkmaması gerekiyor. Lahananın pişerken dağılmaması için tabak kapatalım. Tabağın üzerine kapak kapatıp, ocağa koyalım.
Önce yüksek ateşte bir taşım kaynatıp, daha sonra kısık ateşte pişirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder