View this post on Instagram #hindieti #ızgara #mantarli #tavukgöğsü #hindigöğsü #yemektari̇fleri̇ #lezizsalatalarsunum #yöresel #yöresellezzetler #nefisyemektariflerim #nefistatlar #gurmecanlar #gürme #kesfett#keşfetteyiz #keşfetteyim MALZEMELER: 1/2 kilo hindi eti göğüs 1 su bardağı paket kültür mantarı 1-2 adet acı veya tatlı biber 2 adet domates 1/2 yemek kaşığı salça 1 diş sarımsak (isteğe bağlı olarak kullanılır) 1/2 çay kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı pul biber 2-3 yemek kaşığı tereyağ Zeytinyağı Tuz Karabiber YAPILIŞI: Mantarları iyice yıkayıp, ince ince doğrayarak üzerine tuz ve limonlu suyu serpip 5 dakika beklettikten sonra kullanalım. Tencereye koyalım sonra yarım kilo hindiyi snitzel şeklinde dilimleyin arkalı önlü kızartın. Ayrı bir yerde hindi kizardiktan sonra artan tereyağa domates,biber ve sarımsak koyun pişirin.daha sonra mantarı, Tuzu, kekiği ve karabiberini koyun bir süre sonra ocağı kapatın. Afiyet olsun. A post shared by akile emir (@akissmutfak) on Oct 23, 2020 at 8:00am PDT
#hindieti #ızgara #mantarli #tavukgöğsü #hindigöğsü #yemektari̇fleri̇ #lezizsalatalarsunum #yöresel #yöresellezzetler #nefisyemektariflerim #nefistatlar #gurmecanlar #gürme #kesfett#keşfetteyiz #keşfetteyim MALZEMELER: 1/2 kilo hindi eti göğüs 1 su bardağı paket kültür mantarı 1-2 adet acı veya tatlı biber 2 adet domates 1/2 yemek kaşığı salça 1 diş sarımsak (isteğe bağlı olarak kullanılır) 1/2 çay kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı pul biber 2-3 yemek kaşığı tereyağ Zeytinyağı Tuz Karabiber YAPILIŞI: Mantarları iyice yıkayıp, ince ince doğrayarak üzerine tuz ve limonlu suyu serpip 5 dakika beklettikten sonra kullanalım. Tencereye koyalım sonra yarım kilo hindiyi snitzel şeklinde dilimleyin arkalı önlü kızartın. Ayrı bir yerde hindi kizardiktan sonra artan tereyağa domates,biber ve sarımsak koyun pişirin.daha sonra mantarı, Tuzu, kekiği ve karabiberini koyun bir süre sonra ocağı kapatın. Afiyet olsun.
A post shared by akile emir (@akissmutfak) on Oct 23, 2020 at 8:00am PDT
View this post on Instagram #mantarlıtarifler #sucuk#gözleme #karışık #elaçması #elaçmasıbörek #borektarifleri #börek #lezzetkareleri #lezzet_haritamiz #yemektari̇fleri̇ #yöresel #yöreselyemekler #yöreseltarifler #kesfett#kesfetteyim#keşfetteyiz MALZEMELER: 2,5 su bardağı un 1 su bardağına yakın ılık su 1 tatlı kaşığı granül maya 1 tatlı kaşığı şeker 1,5 çay kaşığı tuz 2 yemek kaşığı zeytinyağ 1 yemek kaşığı elma sirkesi İÇİ İÇİN: Sucuk yeteri kadar Kaşar peyniri yeteri kadar Mantar yeteri kadar Domates yeteri kadar YAPILIŞI: Hamur hazırlayacağımız kaba unu alıp, ortasını açalım içine granül mayayı ılık suyu ve şekeri ilave edip, güzelce karıştıralım mayayı çözdürelim. Daha sonra tuzu, zeytinyağını ve elma sirkesini koyup, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur oluşturalım. Hamurumuzu 30 dakika üzerine streç film sarıp, dinlendirelim. Dinlenmiş olan hamurumuzu mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp, üzerini örtelim. Bir bezeyi alıp, tezgahta yufka gibi ince açalım. Her tarafını zeytinyağla yağlayıp, önce iki tarafını ortada birleştirelim ve tekrar yağlayalım. Tam ortasına iç malzemeyi koyup, zarf gibi kapatalım. Tavada önlü arkalı pişirelim. Afiyet olsun. A post shared by akile emir (@akissmutfak) on Oct 22, 2020 at 4:23am PDT
#mantarlıtarifler #sucuk#gözleme #karışık #elaçması #elaçmasıbörek #borektarifleri #börek #lezzetkareleri #lezzet_haritamiz #yemektari̇fleri̇ #yöresel #yöreselyemekler #yöreseltarifler #kesfett#kesfetteyim#keşfetteyiz MALZEMELER: 2,5 su bardağı un 1 su bardağına yakın ılık su 1 tatlı kaşığı granül maya 1 tatlı kaşığı şeker 1,5 çay kaşığı tuz 2 yemek kaşığı zeytinyağ 1 yemek kaşığı elma sirkesi İÇİ İÇİN: Sucuk yeteri kadar Kaşar peyniri yeteri kadar Mantar yeteri kadar Domates yeteri kadar YAPILIŞI: Hamur hazırlayacağımız kaba unu alıp, ortasını açalım içine granül mayayı ılık suyu ve şekeri ilave edip, güzelce karıştıralım mayayı çözdürelim. Daha sonra tuzu, zeytinyağını ve elma sirkesini koyup, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur oluşturalım. Hamurumuzu 30 dakika üzerine streç film sarıp, dinlendirelim. Dinlenmiş olan hamurumuzu mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp, üzerini örtelim. Bir bezeyi alıp, tezgahta yufka gibi ince açalım. Her tarafını zeytinyağla yağlayıp, önce iki tarafını ortada birleştirelim ve tekrar yağlayalım. Tam ortasına iç malzemeyi koyup, zarf gibi kapatalım. Tavada önlü arkalı pişirelim. Afiyet olsun.
A post shared by akile emir (@akissmutfak) on Oct 22, 2020 at 4:23am PDT
View this post on Instagram #semizotu #zeytinyagliyemek #pirinçli #havuçlu #zeytinyağlıyemektarifleri #sebzeyemeklerim #yemektari̇fleri̇ #omega3 #cvitamini #midedostu #yöresel #yöresellezzetler #gurneetdosanjh #gurmediyettarif #kesfett#kesfetteyiz#keşfetteyim MALZEMELER: 3 bağ semizotu 1 adet kuru soğan 1 adet orta boy havuç 2-3 adet domates veya 1-2 yemek kaşığı salça 1/2 çay bardağı pirinç 1/2 çay bardağı zeytinyağı (yağ miktarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz) 1 çay kaşığı toz şeker Tuz yeteri kadar Karabiber 1 su bardağı sıcak su YAPILIŞI: Semiz otlarını temizleyip, bıçak kullanmadan elimizle parçalara ayıralım. Ilık tuzlu sirkeli suda 20 dakika bekletelim. Tekrar yıkayıp, suyunu süzdürelim. Soğanı ve domatesin kabuklarını soyup, yemeklik doğrayalım. Havucu temizleyip, küp küp doğrayalım. Tencereye zeytinyağını, soğanı ve havucu koyalım ve kavuralım. İçine salçayı ilave edip, kavurmaya devam edelim. Daha sonra domatesi , semiz otunu, tuzu, şekeri, yıkanmış pirinci ve suyunu ilave edelim karıştırıp, tencerenin kapağını kapatalım. Zeytinyağlı Semiz otunu orta ateşte pirinçler şişip, semiz otları yumuşayana kadar pişirelim. Afiyet olsun. A post shared by akile emir (@akissmutfak) on Oct 21, 2020 at 3:55am PDT
#semizotu #zeytinyagliyemek #pirinçli #havuçlu #zeytinyağlıyemektarifleri #sebzeyemeklerim #yemektari̇fleri̇ #omega3 #cvitamini #midedostu #yöresel #yöresellezzetler #gurneetdosanjh #gurmediyettarif #kesfett#kesfetteyiz#keşfetteyim MALZEMELER: 3 bağ semizotu 1 adet kuru soğan 1 adet orta boy havuç 2-3 adet domates veya 1-2 yemek kaşığı salça 1/2 çay bardağı pirinç 1/2 çay bardağı zeytinyağı (yağ miktarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz) 1 çay kaşığı toz şeker Tuz yeteri kadar Karabiber 1 su bardağı sıcak su YAPILIŞI: Semiz otlarını temizleyip, bıçak kullanmadan elimizle parçalara ayıralım. Ilık tuzlu sirkeli suda 20 dakika bekletelim. Tekrar yıkayıp, suyunu süzdürelim. Soğanı ve domatesin kabuklarını soyup, yemeklik doğrayalım. Havucu temizleyip, küp küp doğrayalım. Tencereye zeytinyağını, soğanı ve havucu koyalım ve kavuralım. İçine salçayı ilave edip, kavurmaya devam edelim. Daha sonra domatesi , semiz otunu, tuzu, şekeri, yıkanmış pirinci ve suyunu ilave edelim karıştırıp, tencerenin kapağını kapatalım. Zeytinyağlı Semiz otunu orta ateşte pirinçler şişip, semiz otları yumuşayana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
A post shared by akile emir (@akissmutfak) on Oct 21, 2020 at 3:55am PDT
View this post on Instagram #lahanasarması #etliyemekler🍗🍖📌💞#crsambgnüsfre #sarmatarifi #sarmaiçi #lahana #etlilahanasarması #etliyemek #sebzeyemeklerı #leziztarifler #enlezzetlitarifler #yöresel #yöresellezzetler #yöreselyemekler #kesfett#keşfetteyim #keşfetteyiz MALZEMELER: 1 adet orta boy lahana İÇİ İÇİN: 300 gram orta yağlı dana kıyma 1 adet büyük boy kuru soğan 1 su bardağı pirinç 1/2 demet maydanoz 1/2 demet dereotu 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 2 çay kaşığı kuru nane 1 kahve fincanı su 1 çay bardağı zeytinyağı yağ miktarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz Sıcak su tenceredeki dolmanın yarısına gelecek kadar konulacak YAPILIŞI: Beyaz lahanayı haşlamak için; beyaz lahananın yapraklarını ayıralım.Tencereye su koyalım ve kaynatıp, içine tuz ekleyelim. Beyaz lahana yapraklarını kaynar suyun içinde az haşlayalım. Haşlanan beyaz lahananın ortasında bulunan kalın damarı alıp, parçalara ayıralım . Dolmanın içini hazırlamak için; zeytinyağından 2 yemek kaşığı ayırıp, bir tavaya koyun içine kıymayı incecik doğradığınız soğanı koyup, güzelce kavurun. Daha sonra yıkanmış pirinci bir kahve fincanı suyla birlikte ilave edin. Pirincin suyu gidinceye kadar kavurun ve altını kapatın. İncecik kıydığınız maydanoz, tuz, biber, nane ve soğuk suyu ekleyip, karıştırın. Hazırladığımız kıymalı pirinçli içten, beyaz lahanaların üzerine koyalım ve saralım. Dibi tutmaması için tencerenin altına birkaç lahana yaprağı koyalım. Sardığımız lahanaları tencereye dizelim. Bir kabın içine yarım çay bardağı kadar sıvı yağı, tuzu, bir miktar sıcak suyu koyalım , karıştıralım. Lahana sarması üzerinde gezdirelim. İçine koyduğumuz sıcak su lahanaların üzerine çıkmaması gerekiyor. Lahananın pişerken dağılmaması için tabak kapatalım. Tabağın üzerine kapak kapatıp, ocağa koyalım. Önce yüksek ateşte bir taşım kaynatıp, daha sonra kısık ateşte pişirelim. Afiyet olsun. A post shared by akile emir (@akissmutfak) on Oct 20, 2020 at 2:28am PDT
#lahanasarması #etliyemekler🍗🍖📌💞#crsambgnüsfre #sarmatarifi #sarmaiçi #lahana #etlilahanasarması #etliyemek #sebzeyemeklerı #leziztarifler #enlezzetlitarifler #yöresel #yöresellezzetler #yöreselyemekler #kesfett#keşfetteyim #keşfetteyiz MALZEMELER: 1 adet orta boy lahana İÇİ İÇİN: 300 gram orta yağlı dana kıyma 1 adet büyük boy kuru soğan 1 su bardağı pirinç 1/2 demet maydanoz 1/2 demet dereotu 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 2 çay kaşığı kuru nane 1 kahve fincanı su 1 çay bardağı zeytinyağı yağ miktarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz Sıcak su tenceredeki dolmanın yarısına gelecek kadar konulacak YAPILIŞI: Beyaz lahanayı haşlamak için; beyaz lahananın yapraklarını ayıralım.Tencereye su koyalım ve kaynatıp, içine tuz ekleyelim. Beyaz lahana yapraklarını kaynar suyun içinde az haşlayalım. Haşlanan beyaz lahananın ortasında bulunan kalın damarı alıp, parçalara ayıralım . Dolmanın içini hazırlamak için; zeytinyağından 2 yemek kaşığı ayırıp, bir tavaya koyun içine kıymayı incecik doğradığınız soğanı koyup, güzelce kavurun. Daha sonra yıkanmış pirinci bir kahve fincanı suyla birlikte ilave edin. Pirincin suyu gidinceye kadar kavurun ve altını kapatın. İncecik kıydığınız maydanoz, tuz, biber, nane ve soğuk suyu ekleyip, karıştırın. Hazırladığımız kıymalı pirinçli içten, beyaz lahanaların üzerine koyalım ve saralım. Dibi tutmaması için tencerenin altına birkaç lahana yaprağı koyalım. Sardığımız lahanaları tencereye dizelim. Bir kabın içine yarım çay bardağı kadar sıvı yağı, tuzu, bir miktar sıcak suyu koyalım , karıştıralım. Lahana sarması üzerinde gezdirelim. İçine koyduğumuz sıcak su lahanaların üzerine çıkmaması gerekiyor. Lahananın pişerken dağılmaması için tabak kapatalım. Tabağın üzerine kapak kapatıp, ocağa koyalım. Önce yüksek ateşte bir taşım kaynatıp, daha sonra kısık ateşte pişirelim. Afiyet olsun.
A post shared by akile emir (@akissmutfak) on Oct 20, 2020 at 2:28am PDT
View this post on Instagram #bisküvilipasta #biskuvilipasta #biskut♣️💞#iyhftlarsglkla #kolaypasta #pişmeyenpasta #muzlu #irmik #pastatarifleri #lezzetlipastalar #lezizpastalar #evlezzetleri #yöreseltatlar #gürme #nefistatlılar #tatlitarifi #kesfett#keşfetteyiz #keşfetteyim MALZEMELER 1,5 paket petibör bisküvi 3 yemek kaşığı kakao 1 su bardağı süt 2 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin eritilir İçı için; 2,5 su bardağı süt 1 çay bardağı irmik 1 çay bardağı toz şeker 1 paket vanilya 1 paket krem şanti 2 adet muz YAPILIŞI İç harcı için, bir tencerede sütü, toz şekeri ve irmiği orta ateşte karıştırarak pişirmeye başlayın. Koyu bir kıvam aldığında ateşten indirin ve vanilyayı ekleyerek karıştırın soğutun krem santiyi toz halinde dökün mikserle güzelce çırpın. Bisküvileri rondodan geçirerek un haline getirin. Sütü, tereyağı ya da margarini ve kakaoyu ekleyerek güzelce yoğurun. Strecin üzerine bisküvili karışımı alıp üzerini diğer streç ile kapatarak merdane yardımı ile dikdörtgen bir şekle getirin ve kenar çatlak kısımları bıçakla düzeltin. Üstteki streci kaldırın ve soğuttuğunuz kremayı üzerine spatula yardımı ile düzelterek yayın. Krema her yerde eşit kalınlıkta olsun.uc kısmına muzları sıralayın streç yardımı ile sıkıca rulo şeklinde kıvırmaya başlayın. Ardından streç ile tamamen sararak dondurucuya kaldırın. Servis etmeden 20 dakika önce buzdolabının alt katına alın. Süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun! A post shared by akile emir (@akissmutfak) on Oct 19, 2020 at 2:04am PDT
#bisküvilipasta #biskuvilipasta #biskut♣️💞#iyhftlarsglkla #kolaypasta #pişmeyenpasta #muzlu #irmik #pastatarifleri #lezzetlipastalar #lezizpastalar #evlezzetleri #yöreseltatlar #gürme #nefistatlılar #tatlitarifi #kesfett#keşfetteyiz #keşfetteyim MALZEMELER 1,5 paket petibör bisküvi 3 yemek kaşığı kakao 1 su bardağı süt 2 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin eritilir İçı için; 2,5 su bardağı süt 1 çay bardağı irmik 1 çay bardağı toz şeker 1 paket vanilya 1 paket krem şanti 2 adet muz YAPILIŞI İç harcı için, bir tencerede sütü, toz şekeri ve irmiği orta ateşte karıştırarak pişirmeye başlayın. Koyu bir kıvam aldığında ateşten indirin ve vanilyayı ekleyerek karıştırın soğutun krem santiyi toz halinde dökün mikserle güzelce çırpın. Bisküvileri rondodan geçirerek un haline getirin. Sütü, tereyağı ya da margarini ve kakaoyu ekleyerek güzelce yoğurun. Strecin üzerine bisküvili karışımı alıp üzerini diğer streç ile kapatarak merdane yardımı ile dikdörtgen bir şekle getirin ve kenar çatlak kısımları bıçakla düzeltin. Üstteki streci kaldırın ve soğuttuğunuz kremayı üzerine spatula yardımı ile düzelterek yayın. Krema her yerde eşit kalınlıkta olsun.uc kısmına muzları sıralayın streç yardımı ile sıkıca rulo şeklinde kıvırmaya başlayın. Ardından streç ile tamamen sararak dondurucuya kaldırın. Servis etmeden 20 dakika önce buzdolabının alt katına alın. Süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
A post shared by akile emir (@akissmutfak) on Oct 19, 2020 at 2:04am PDT
View this post on Instagram #etlibamya #bamya #etliyemekler🍗🍖 #yemektarifler #lezzetlitariflervesunumlar_ #sebzeyemegi #nefisevyemekleri #gourmandise #gourmets #yöresel #yöreselyemekler #kesfett#kesfetteyim#kesfetteyiz#okra MALZEMELER: 500 gram taze bamya 4 yemek kaşığı zeytinyağ 1 adet kuru soğan 1 diş sarımsak (isteğe göre kullanılacaktır) 2 adet kırmızı biber 1-2 adet yeşil biber 150 gram kuzu eti 2-3 adet domates 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası 2 yemek kaşığı limon suyu Tuz YAPILIŞI: Yemeğin yapımına başlamadan önce bamyalar güzelce yıkanır ve suyu giderilir. Daha sonra temizlenir. Derin bir tencerede zeytinyağı ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanı ve biberleri ekleyip soteleyin. Kuşbaşı şeklinde doğranmış kuzu etlerini ekleyip, kavurun. Etler suyunu salıp, çekinceye kadar pişirin. Şayet etler pişmemişse içine biraz kaynar su ilave ediniz. Kabuklarını soyup rendelediğiniz domatesleri, sarımsağı, salçaları ekleyip pişirmeye devam edin. Üzerini geçecek kadar sıcak su ve limon suyunu ilave edin.En son olarak temizlediğiniz bamyaları ve tuz ekleyin. Bamyalar piştikten sonra ateşi kapatın. Afiyet olsun. A post shared by akile emir (@akissmutfak) on Oct 17, 2020 at 4:44am PDT
#etlibamya #bamya #etliyemekler🍗🍖 #yemektarifler #lezzetlitariflervesunumlar_ #sebzeyemegi #nefisevyemekleri #gourmandise #gourmets #yöresel #yöreselyemekler #kesfett#kesfetteyim#kesfetteyiz#okra MALZEMELER: 500 gram taze bamya 4 yemek kaşığı zeytinyağ 1 adet kuru soğan 1 diş sarımsak (isteğe göre kullanılacaktır) 2 adet kırmızı biber 1-2 adet yeşil biber 150 gram kuzu eti 2-3 adet domates 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası 2 yemek kaşığı limon suyu Tuz YAPILIŞI: Yemeğin yapımına başlamadan önce bamyalar güzelce yıkanır ve suyu giderilir. Daha sonra temizlenir. Derin bir tencerede zeytinyağı ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanı ve biberleri ekleyip soteleyin. Kuşbaşı şeklinde doğranmış kuzu etlerini ekleyip, kavurun. Etler suyunu salıp, çekinceye kadar pişirin. Şayet etler pişmemişse içine biraz kaynar su ilave ediniz. Kabuklarını soyup rendelediğiniz domatesleri, sarımsağı, salçaları ekleyip pişirmeye devam edin. Üzerini geçecek kadar sıcak su ve limon suyunu ilave edin.En son olarak temizlediğiniz bamyaları ve tuz ekleyin. Bamyalar piştikten sonra ateşi kapatın. Afiyet olsun.
A post shared by akile emir (@akissmutfak) on Oct 17, 2020 at 4:44am PDT
View this post on Instagram #kaşarlıköfte #köfte #köftetarifi #kaşar💣💞#hyrlicmlarrr #lezzetliköfteler #lezizz #enfestarifler #enfesyemektarifleri #engüzelyemekler #gurmetatlar #gurmeetchoudhary #gourmetartistry #gurmeet #kesfett#keşfetteyim #keşfetteyiz #meatballswithcheese #cheese#meatballsandwich MALZEMELER: 500 köftelik kıyma (orta yağlı) 1 adet kuru soğan (rendelenmiş, yıkanmış ve suyu sıkılmış) 1 adet yumurta 1 dilim ekmek (sütle ıslatılmış) 1 silme çay kaşığı karabiber 1 silme çay kaşığı kimyon 1 silme çay kaşığı kuru kekik 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber 1 diş sarımsak (seviyorsanız kullanın isteğe bağlı) Tuz yeteri kadar 1 su bardağı ince rendelenmiş kaşar peyniri veya dilimlenmiş kaşar 2 yemek kaşığı tereyağ (pişirmek için kullanılacak) YAPILIŞI: Kıymayı köfteyi hazırlayacağımız büyükçe bir kaba alalım. İçine kuru soğanı, yumurtayı, ekmeği, kekik, karabiber, kimyon, toz kırmızı biber ve tuzu ekleyip iyice karışana kadar yoğurun. Mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp, ortasına 1 tatlı kaşığı kaşar peyniri (dilim kaşar ise 1/2 dilim) yerleştirip, kapatarak yuvarlayın ve hafifçe elinizle bastırın. Pişireceğimiz ızgaraya veya tavaya tereyağını koyup, eritiyoruz. Daha sonra köfteleri ilave edip, ızgara gibi arkalı önlü pişiriyoruz. Sıcak olarak servis tabağına alıp, servis edelim. Afiyet olsun. A post shared by akile emir (@akissmutfak) on Oct 16, 2020 at 2:58am PDT
#kaşarlıköfte #köfte #köftetarifi #kaşar💣💞#hyrlicmlarrr #lezzetliköfteler #lezizz #enfestarifler #enfesyemektarifleri #engüzelyemekler #gurmetatlar #gurmeetchoudhary #gourmetartistry #gurmeet #kesfett#keşfetteyim #keşfetteyiz #meatballswithcheese #cheese#meatballsandwich MALZEMELER: 500 köftelik kıyma (orta yağlı) 1 adet kuru soğan (rendelenmiş, yıkanmış ve suyu sıkılmış) 1 adet yumurta 1 dilim ekmek (sütle ıslatılmış) 1 silme çay kaşığı karabiber 1 silme çay kaşığı kimyon 1 silme çay kaşığı kuru kekik 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber 1 diş sarımsak (seviyorsanız kullanın isteğe bağlı) Tuz yeteri kadar 1 su bardağı ince rendelenmiş kaşar peyniri veya dilimlenmiş kaşar 2 yemek kaşığı tereyağ (pişirmek için kullanılacak) YAPILIŞI: Kıymayı köfteyi hazırlayacağımız büyükçe bir kaba alalım. İçine kuru soğanı, yumurtayı, ekmeği, kekik, karabiber, kimyon, toz kırmızı biber ve tuzu ekleyip iyice karışana kadar yoğurun. Mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp, ortasına 1 tatlı kaşığı kaşar peyniri (dilim kaşar ise 1/2 dilim) yerleştirip, kapatarak yuvarlayın ve hafifçe elinizle bastırın. Pişireceğimiz ızgaraya veya tavaya tereyağını koyup, eritiyoruz. Daha sonra köfteleri ilave edip, ızgara gibi arkalı önlü pişiriyoruz. Sıcak olarak servis tabağına alıp, servis edelim. Afiyet olsun.
A post shared by akile emir (@akissmutfak) on Oct 16, 2020 at 2:58am PDT
View this post on Instagram kırmızıbiber #lokum #meze #mezetarifleri #arasicaklar #aperatif #yöresel #yöresellezzetler #yöreselyemekler #redpeppers#lezzetliyemekler #redpepperracing #foodscience #foods4thought #lezizdiyet #gourmetfood #gourme #gourmet #kezfett#keşfetteyiz #kesfetteyim Bu tarifi meze olarak hatta kahvaltı sofralarında ,ara sıcak olarak sunabilirsiniz. Kırmızı biber istediğiniz miktarda İç harcı için istenen yöresel peynirler tercihim beyaz peynir ve tulum peynirini karıştırarak kullandım. Peynirleri karıştırıp biraz da karabiber ve bir miktar maydanoz eklenir.yumurta sarısı içine konulacak. Üzeri için Galeta unu 1 adet yumurta çırpılır. Hazırlanan harçla parçalara ayrılmış közlenmiş biberlerin içleri videodaki gibi sıkıca sarılır. Önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayın ve kızgın yağda kızartın.kizaran kırmızı biber lokumları kağıt peçete üzerine alın ve sonra servis yapın.sicak ve ılık olarak muhteşem lezzet. Afıyet olsun A post shared by akile emir (@akissmutfak) on Oct 13, 2020 at 3:05am PDT
kırmızıbiber #lokum #meze #mezetarifleri #arasicaklar #aperatif #yöresel #yöresellezzetler #yöreselyemekler #redpeppers#lezzetliyemekler #redpepperracing #foodscience #foods4thought #lezizdiyet #gourmetfood #gourme #gourmet #kezfett#keşfetteyiz #kesfetteyim Bu tarifi meze olarak hatta kahvaltı sofralarında ,ara sıcak olarak sunabilirsiniz. Kırmızı biber istediğiniz miktarda İç harcı için istenen yöresel peynirler tercihim beyaz peynir ve tulum peynirini karıştırarak kullandım. Peynirleri karıştırıp biraz da karabiber ve bir miktar maydanoz eklenir.yumurta sarısı içine konulacak. Üzeri için Galeta unu 1 adet yumurta çırpılır. Hazırlanan harçla parçalara ayrılmış közlenmiş biberlerin içleri videodaki gibi sıkıca sarılır. Önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayın ve kızgın yağda kızartın.kizaran kırmızı biber lokumları kağıt peçete üzerine alın ve sonra servis yapın.sicak ve ılık olarak muhteşem lezzet. Afıyet olsun
A post shared by akile emir (@akissmutfak) on Oct 13, 2020 at 3:05am PDT
View this post on Instagram #ıspanakköftesi #peynirliköfte⚜️💞 #hyrlıcmlarrr #köftetarifleri #lezzetliköfteler #kıymasız #sebzeköftesi #lezizköfte #enleziztarifler #yogurtlu #yoresel#yöreseltarifler #yoresellezzetler#meatballsub #meatballrecipe #foodstyleguide #kesfett#kesfetteyim#keşfetteyiz Malzemeler 500 gram ıspanak 1 adet havuç rendesi 1 adet kuru soğan rendesi 1/2 su bardağından biraz fazla beyaz peynir veya kaşar peyniri 3 yemek kaşığı zeytinyağı 2 dilim bayat ekmek içi 1/2 su bardağı süt 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 çay kaşığı karabiber Kızartma icin; 1 su bardağına yakın galeta unu 1 adet yumurta Tuz Pul biber Yapılışı Ispanakları temizleyip bol suyla yıkayın ve süzün. Zeytinyağı tavaya alıp soğan ve havucu hafifçe pembelestirin.daha sonra ıspanak ekleyip kısık ateşte suyunu bırakıp çekene kadar karıştırarak kavurun. Bir tutam tuz serpip ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Ekmek içini yumuşayana kadar sütte bekletip elinizle sıkarak ufalayın. Ekmek içi, kabartma tozu, kaşarpeyniri ve ıspanaklı karışımı çukur bir kapta karıştırın. Hazırladığınız köfte harcından limon iriliğinde parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak yassılaştırın önce yumurta daha sonra galeta ununa bulayın kızgın yağda kızartın.kizaran köfteleri havlu kağıt üzerine alın. Yoğurtlu soslu veya sade olarak servis yapın. Afiyet olsun A post shared by akile emir (@akissmutfak) on Oct 9, 2020 at 2:21am PDT
#ıspanakköftesi #peynirliköfte⚜️💞 #hyrlıcmlarrr #köftetarifleri #lezzetliköfteler #kıymasız #sebzeköftesi #lezizköfte #enleziztarifler #yogurtlu #yoresel#yöreseltarifler #yoresellezzetler#meatballsub #meatballrecipe #foodstyleguide #kesfett#kesfetteyim#keşfetteyiz Malzemeler 500 gram ıspanak 1 adet havuç rendesi 1 adet kuru soğan rendesi 1/2 su bardağından biraz fazla beyaz peynir veya kaşar peyniri 3 yemek kaşığı zeytinyağı 2 dilim bayat ekmek içi 1/2 su bardağı süt 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 çay kaşığı karabiber Kızartma icin; 1 su bardağına yakın galeta unu 1 adet yumurta Tuz Pul biber Yapılışı Ispanakları temizleyip bol suyla yıkayın ve süzün. Zeytinyağı tavaya alıp soğan ve havucu hafifçe pembelestirin.daha sonra ıspanak ekleyip kısık ateşte suyunu bırakıp çekene kadar karıştırarak kavurun. Bir tutam tuz serpip ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Ekmek içini yumuşayana kadar sütte bekletip elinizle sıkarak ufalayın. Ekmek içi, kabartma tozu, kaşarpeyniri ve ıspanaklı karışımı çukur bir kapta karıştırın. Hazırladığınız köfte harcından limon iriliğinde parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak yassılaştırın önce yumurta daha sonra galeta ununa bulayın kızgın yağda kızartın.kizaran köfteleri havlu kağıt üzerine alın. Yoğurtlu soslu veya sade olarak servis yapın. Afiyet olsun
A post shared by akile emir (@akissmutfak) on Oct 9, 2020 at 2:21am PDT
View this post on Instagram #tandır #kuzu #kuzubut #patatespüresi♣️💞#prsmbegnu #pure #sosa #anayemektarifleri #lezzetlievyemekleri #lezizyemek #yöresel #yöresellezzetler #yöreseltarifler #nefis #gurmet#duduklutencere #kesfett#kesfetteyim#keşfetteyiz Sizlere hem kolay hem de çok lezzetli bir tarif vereceğim MALZEMELER: 600-700 gram(4 parça kuzu but eti) 1 adet büyük kuru soğan 3-4 adet orta boy patates 2 tepeleme yemek kaşığı tereyağ 2 yemek kaşığı zeytinyağ 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı kimyon 2 tatlı kaşığı kadar tuz YAPILIŞI: Yuvarlak kalınca dilimlediginiz patates ve etlerin üzerine baharatları serpin.tencereye yağları ilave edin yüksek ateşte etleri mühürleyin. Ateşi kısın üzerine 1 çay bardağı sıcak su dökün.halka halka doğranmış soğanı,payesi ilave edin. Düdüklü tencerede 12-15 dakika pişirin.düdüklü tencerede süre değişebilir.etler pişinceye kadar diyelim. Patates ve soğanı ezerek püre haline getirin.icine 1 çay bardağı kaşar ve 1/2 su bardağı süt ilave edin püreyi hazırlayın.mükembel lezzetli oluyor. Etleri 1 yemek kaşığı tereyağ ile hafifçe pembelestirin. Serviste püre üzerine etleri onun üzerine tenceredeki sos suyunu dökün. Afiyet olsun. A post shared by akile emir (@akissmutfak) on Oct 8, 2020 at 1:51am PDT
#tandır #kuzu #kuzubut #patatespüresi♣️💞#prsmbegnu #pure #sosa #anayemektarifleri #lezzetlievyemekleri #lezizyemek #yöresel #yöresellezzetler #yöreseltarifler #nefis #gurmet#duduklutencere #kesfett#kesfetteyim#keşfetteyiz Sizlere hem kolay hem de çok lezzetli bir tarif vereceğim MALZEMELER: 600-700 gram(4 parça kuzu but eti) 1 adet büyük kuru soğan 3-4 adet orta boy patates 2 tepeleme yemek kaşığı tereyağ 2 yemek kaşığı zeytinyağ 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı kimyon 2 tatlı kaşığı kadar tuz YAPILIŞI: Yuvarlak kalınca dilimlediginiz patates ve etlerin üzerine baharatları serpin.tencereye yağları ilave edin yüksek ateşte etleri mühürleyin. Ateşi kısın üzerine 1 çay bardağı sıcak su dökün.halka halka doğranmış soğanı,payesi ilave edin. Düdüklü tencerede 12-15 dakika pişirin.düdüklü tencerede süre değişebilir.etler pişinceye kadar diyelim. Patates ve soğanı ezerek püre haline getirin.icine 1 çay bardağı kaşar ve 1/2 su bardağı süt ilave edin püreyi hazırlayın.mükembel lezzetli oluyor. Etleri 1 yemek kaşığı tereyağ ile hafifçe pembelestirin. Serviste püre üzerine etleri onun üzerine tenceredeki sos suyunu dökün. Afiyet olsun.
A post shared by akile emir (@akissmutfak) on Oct 8, 2020 at 1:51am PDT
View this post on Instagram #zeytinyağlı #patlıcankavurma #patlıcanyemekleri #sebzeyemeği #yemektarifim #lezzetliyasam #enlezzetli #yoresel#yoresellezzetler#yöreseltatlar #eggplane #eggplant #kesfett#kesfetteyim#keşfetteyiz MALZEMELER: 4 adet patlıcan 1 adet büyük kuru soğan 2 adet kırmızı biber 2 diş sarımsak 2 adet orta boy domates 1 yemek kaşığı domates salçası 4 yemek kaşığı zeytinyağ 1/2 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber. YAPILIŞI: Patlıcanları küp doğrayın ve acısını almak için tuzlu suda bekletin. Derin bir tencereye zeytinyağını ekleyin ve yemeklik doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.Üzerine doğranmış biberleri, sarımsakları ve domates salçasını da ilave edip, salça kokusu çıkana kadar kavurun. Son olarak küp doğranmış patlıcanları ve tuz, karabiberi ekleyip, 5 dakika boyunca kavurun. Daha sonra üzerine doğranmış domatesler ile birlikte, 1 su bardağı ılık su ekleyip, orta ateşte kontrol ederek pişirin. Yanına pilav ve yoğurt ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. A post shared by akile emir (@akissmutfak) on Oct 7, 2020 at 5:51am PDT
#zeytinyağlı #patlıcankavurma #patlıcanyemekleri #sebzeyemeği #yemektarifim #lezzetliyasam #enlezzetli #yoresel#yoresellezzetler#yöreseltatlar #eggplane #eggplant #kesfett#kesfetteyim#keşfetteyiz MALZEMELER: 4 adet patlıcan 1 adet büyük kuru soğan 2 adet kırmızı biber 2 diş sarımsak 2 adet orta boy domates 1 yemek kaşığı domates salçası 4 yemek kaşığı zeytinyağ 1/2 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber. YAPILIŞI: Patlıcanları küp doğrayın ve acısını almak için tuzlu suda bekletin. Derin bir tencereye zeytinyağını ekleyin ve yemeklik doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.Üzerine doğranmış biberleri, sarımsakları ve domates salçasını da ilave edip, salça kokusu çıkana kadar kavurun. Son olarak küp doğranmış patlıcanları ve tuz, karabiberi ekleyip, 5 dakika boyunca kavurun. Daha sonra üzerine doğranmış domatesler ile birlikte, 1 su bardağı ılık su ekleyip, orta ateşte kontrol ederek pişirin. Yanına pilav ve yoğurt ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
A post shared by akile emir (@akissmutfak) on Oct 7, 2020 at 5:51am PDT
View this post on Instagram #rende #turşu #kaşık #turşusu #kış #hazırlıkları #lezzetlerim #enlezzetlitarifler #limontuzu #kirmizilahana #havuç #pancar#sarımsaklı #lahanaturşusu #kırmızıbiber #balkabagi #yöresel #yöresellezzetler #kesfett#keşfetteyiz #keşfetteyim Malzemeler 1 kilo pancar (rendelenmiş) 1/2 kilo havuç 1 adet kırmızı lahana 1 adet küçük boy lahana 300 gram kadar balkabağı 4-5 adet kırmızı biber 8-10 diş sarımsak 1 çay bardağı elma sirkesi 2 yemek kaşığı toz halinde Limon tuzu 3-4 yemek kaşığı Kalın tuz 1 yemek kaşığı tane karabiber Yapılışı Pancar, havuç ve balkabağı rendeleyin. Diğer sebzeler İnce ince kıyılmış olacak . bütün malzemeleri büyükçe bir tepsiye koyun veya ikiye ayırın karıştırın. Üzerine limon tuzu,sirke ve kaya tuzu serpip,elinizle güzelce ovalayin.uzerini kapatın 1-2 saat beklesin suyunu salsın.kavanozlara sıkıca doldurup,kalan suyu kavanozlarin üzerine boşaltın.kaynattiginiz kapakla kapatıp ters çevirin bir süre beklettikten sonra karanlık serin yere kaldırın Afıyet olsun A post shared by akile emir (@akissmutfak) on Oct 6, 2020 at 6:16am PDT
#rende #turşu #kaşık #turşusu #kış #hazırlıkları #lezzetlerim #enlezzetlitarifler #limontuzu #kirmizilahana #havuç #pancar#sarımsaklı #lahanaturşusu #kırmızıbiber #balkabagi #yöresel #yöresellezzetler #kesfett#keşfetteyiz #keşfetteyim Malzemeler 1 kilo pancar (rendelenmiş) 1/2 kilo havuç 1 adet kırmızı lahana 1 adet küçük boy lahana 300 gram kadar balkabağı 4-5 adet kırmızı biber 8-10 diş sarımsak 1 çay bardağı elma sirkesi 2 yemek kaşığı toz halinde Limon tuzu 3-4 yemek kaşığı Kalın tuz 1 yemek kaşığı tane karabiber Yapılışı Pancar, havuç ve balkabağı rendeleyin. Diğer sebzeler İnce ince kıyılmış olacak . bütün malzemeleri büyükçe bir tepsiye koyun veya ikiye ayırın karıştırın. Üzerine limon tuzu,sirke ve kaya tuzu serpip,elinizle güzelce ovalayin.uzerini kapatın 1-2 saat beklesin suyunu salsın.kavanozlara sıkıca doldurup,kalan suyu kavanozlarin üzerine boşaltın.kaynattiginiz kapakla kapatıp ters çevirin bir süre beklettikten sonra karanlık serin yere kaldırın Afıyet olsun
A post shared by akile emir (@akissmutfak) on Oct 6, 2020 at 6:16am PDT