25 Temmuz 2022 Pazartesi

#haziryufka#kıymalıbörek #peynirlibörek #börek #börektarifleri #beet#patatesböreği #spinachsmoothie #spinachrecipes #yöresel #yöresellezzetler #mutfakaşkı #keşfet #keşfetteyim #keşfetteyiz MALZEMELER; 5 adet hazır yufka 1 su bardağindan 2 parmak eksik zeytinyağ veya sivı yağ 1 su bardaği su 2 yemek kaşığı nişasta 2 yemek kaşıği elma sirkesi 1 paket kabartma tozu 2 adet yumurta (1 adet yumurtanın sarısı üzerine sürmek için ayrilacak) içi içiN: 1 orta boy soğan 100 gram kıyma (soğanla kavrulur) 2-3 adet patates rendelenmiş kavrulan kıymanın içine atılır 2-3 kez karıştırın ve kapatın. Kaşar peyniri rendesi Kırmızı pul biber Karabiber Tuz YAPILIŞI: Böreğimizin yapimina önce sosunu hazırlayarak başlayalım. Bunun için yağ, sirke, su, kabartma tozu,yumurta ve nişasta iyice çirpilip, karıştırılır. Börekte kullanacağımiz zaman her seferinde karıştırılarak yufkaya sürülecek. 5adet yufkanın 2,5 tanesi alt,2,5 teknesi üst olmak üzere ayırın.Yufka tepsiye serin üzerine bol sos döküp, ortasına kadar aynı işlemi uygulayın iç malzemesini koyup,geri kalan yufkaları üzerine sıralayın.Artan sosu böreğin üzerine dökün.en son olarak yumurta sarisı sürüp,kesin. Onceden ISItilmiş 180-200 dereceli firinda üzeri kizarıincaya kadar pişiriniz. Afiyet olsun.

Video Görüntülenemedi. Tarifi Instagram'da Gör #haziryufka#kıymalıbörek #peynirlibörek #börek #börektarifleri #beet#patatesböreği...
20 Temmuz 2022 Çarşamba

#simitpogaca#poğaça #poğaçatarifi#poğaçatarifleri#peynirlipoğaça #pratıkyemekler #keşfet #keşfetteyiz #keşfetteyim Simit Poğaça için Gerekli Malzemeler 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı ılık su 1 paket instant maya veya 1 paket yaş maya 1 yemek kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı tuz 2 adet yumurta 5 su bardağı un Iç Harcı için Peynirli Maydanoz Üzeri için 1/2 çay bardağı pekmez 1 çay bardağı su Kavrulmuş susam Hazırlanışı Yoğurma kabına malzemeleri koyup, Daha sonra 5 su bardağı unu yavaş yavaş ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Kullanacağınız unun cinsine göre un miktarı çok az değişebilir. Hamurumuz ele yapişmayan yumuşak kıivamlı bir hamur olmalı. üzerini streç film ile kapatıp bir örtüyle örterek 50-60 dakika mayalanmaya bırakalım. bir kap içerisine yarım çay bardağı pekmez ve 1 çay bardaği suyu alarak karıştıralım mayalanan hamurumuzun üzerini açalım ve birkaç kez yoğurarak havasını alalım. Ardından hamurumuzu tezgaha üzerine alarak toparlayalım. Hamuru 12-13 eşit parçaya keselim. Her bir parçayı dıştan içe doğru toparlayalım ve avuç içerisinde yuvarlayarak mandalina büyüklüğünde bezeler elde edelim. Bezelerden bir tanesini alalım, elimizle bastirarak hafifçe genişletin.Üzerine peynirli maydanoz karışımından koyup, uç kisımlarını ortada birleştirerek yapışmasıni sağlayalım ve ters çevirelim. poğaçalarin her tarafını önce hazırladığımız pekmezli suya daha sonra kavrulmuş susama bulayın ve tepsiye dizin.Üzerini bıçakla çizik atın.20 dakika kadar tepsi mayası yaptiktan sonra Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 30-35 dakika pişirin. Afiyet olsun

Video Görüntülenemedi. Tarifi Instagram'da Gör #simitpogaca#poğaça #poğaçatarifi#poğaçatarifleri#peynirlipoğaça #pratıkyemekler #...