Akissmutfak
▼

7 Ekim 2020 Çarşamba

Zeytinyağlı Patlıcan Kavurması

View this post on Instagram

#zeytinyağlı #patlıcankavurma #patlıcanyemekleri #sebzeyemeği #yemektarifim #lezzetliyasam #enlezzetli #yoresel#yoresellezzetler#yöreseltatlar #eggplane #eggplant #kesfett#kesfetteyim#keşfetteyiz MALZEMELER: 4 adet patlıcan  1 adet büyük kuru soğan 2 adet kırmızı biber 2 diş sarımsak 2 adet orta boy domates 1 yemek kaşığı domates salçası 4 yemek kaşığı zeytinyağ 1/2 tatlı kaşığı tuz  1 çay kaşığı karabiber. YAPILIŞI: Patlıcanları küp doğrayın ve acısını almak için tuzlu suda bekletin. Derin bir tencereye zeytinyağını ekleyin ve yemeklik doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.Üzerine doğranmış biberleri, sarımsakları ve domates salçasını da ilave edip, salça kokusu çıkana kadar kavurun. Son olarak küp doğranmış patlıcanları ve tuz, karabiberi ekleyip, 5 dakika boyunca kavurun. Daha sonra üzerine doğranmış domatesler ile birlikte, 1 su bardağı ılık su ekleyip, orta ateşte kontrol ederek pişirin. Yanına pilav ve yoğurt ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

A post shared by akile emir (@akissmutfak) on Oct 7, 2020 at 5:51am PDT


via Instagram @username
Akile Emir zaman: 15:55
Paylaş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

‹
›
Ana Sayfa
Web sürümünü görüntüle

Tarif Arama Butonu

Hakkımda

Fotoğrafım
Akile Emir
Profilimin tamamını görüntüle
Blogger tarafından desteklenmektedir.