Akissmutfak
▼

8 Eylül 2020 Salı

Barbunya Pilaki

View this post on Instagram

#barbunya #barbunyapilaki #barbunyayemeği #sebzeyemekleri #leziztatlar #lezzetli_tariflerle #lezzetlitatlar #havuc #yöresel #yöresellezzetler #yöreselyemekler #kidneybeans #kidney #bean #kidneydisease #beans #kesfett#keşfetteyim MALZEMELER: 1 kilo Barbunya 1 adet büyük boy havuç 1 adet  kuru soğan 1 kırmızı biber 2-3 adet yeşil biber 2-3 diş sarımsak 2 adet kabukları soyulmuş domates 1/2 çay bardağı zeytinyağ 1 tatlı kaşığı salça 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı şeker YAPILIŞI: Zeytinyağı bir tencereye alıp yemeklik doğradığınız soğanı ve havuç kavurun. Daha sonra biberleri ekleyin kavurmaya devam edin.Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun, Barbunya, üzerine domates ekleyip yine 3-5 dakika karıştırın.Tuz,şeker ve iki parmak geçecek kadar ılık su koyun. Kısık ateşte Barbunyalar ve havuçlar yumuşayana kadar pişirin şayet suyunu çekerse kesinlikle azar azar kontrol ederek sıcak su koyabilirsiniz.Ilık veya soğuk servis yapın, Servis esnasında maydanoz ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

A post shared by akile emir (@akissmutfak) on Sep 7, 2020 at 11:55pm PDT


via Instagram @username
Akile Emir zaman: 10:52
Paylaş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

‹
›
Ana Sayfa
Web sürümünü görüntüle

Tarif Arama Butonu

Hakkımda

Fotoğrafım
Akile Emir
Profilimin tamamını görüntüle
Blogger tarafından desteklenmektedir.