1 su bardağı yeşil mercimek 1 su bardağı kalın pilavlık bulgur 1,5 bardak sıcak su (su miktarı bulgura göre de değişebilir, kendiniz ayarlayacaksınız) 2 adet sivri biber 2 adet kırmızı biber 1/2 çay bardağı zeytinyağı 1/2 demet maydanoz 1/2 demet dereotu 2 adet büyük boy havuç 5-6 Adet taze soğan 1/2 su bardağı haşlanmış nohut 1 adet küçük boy kırmızı lahana 1 adet kabak Kornişon ve acı biber turşusu 1 adet limon suyu Nar ekşisi Tuz
YAPILIŞI:
Yeşil mercimek akşamdan yıkanır ve tencereye konulup, üzerine ılık su eklenerek dinlendirilir.
Ertesi gün salatanın yapımına geçilir.Sıvı yağ tencereye konur,içine küçük küçük doğranmış kabak,kırmızı lahana,kırmızı biber ve rendelenmiş havuç kavrulur.İçine bulguru ve yeşil mercimeği ve suyu ilave edip pilav gibi pişirilir.Soğumaya bırakılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder