5 Şubat 2022 Cumartesi

#kek#limonlukek#kektarifleri #recipecake#cakepops#kesfet#kesfetteyim#kezfetteyiz#susamlıkek Malzemeleri 4 adet yumurta ( sarısı ve beyazı ayrılmış) 1 su bardağı toz şeker 1/2 su bardağı sıvı yağ 1/4 su bardağı sıcak su 1 adet limon kabuğu rendesi 1 adet limonun suyu 1 su bardağı nişasta 1 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını iki farklı karıştırma kabına ayırın. Ardından toz şeker yumurta sarıların üzerine ilave edip bir çırpma teliyle çırpın. sıvı yağı ilave edip çırpmaya devam edin. Çırpmaya devam ederek sıcak suyu ilave edin ve yumurtaları pişirmeden hızlıca çırpın. Rendelenmiş Limon kabuğunu ve suyunu koyup, karıştırmaya devam edin. nişasta, un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma ekleyip bir çırpma teli yardımıyla iyice karıştırın. Yumurta beyazinin üzerine bir tutam tuz ilave edin iyice çırpın(kabı ters çevirdiğinizde düşmeyecek şekilde cirpilacak.) Ardından yumurta beyazlı karışımı diğer karışıma ekleyerek bir spatula yardımıyla dışardan içeriye doğru karıştırın. Katı yağ ile yağladığınız kek kalıbınızın içerisine susam serpin. hazırladığınız kek harcınızı dökün. önceden ısıtılmış 170 derecede kontrol ederek yaklaşık 50 dakika pişirin. Afiyet olsun

Video Görüntülenemedi. Tarifi Instagram'da Gör #kek#limonlukek#kektarifleri #recipecake#cakepops#kesfet#kesfetteyim#kezfetteyiz#s...
29 Ocak 2022 Cumartesi

#sacböreği #gözleme #gözlemetarifi #elaçmasıbörek #elaçması #yöresel #yöresellezzetler #karışıkot #mutfakaşkı #mutfaktakigurme #wholefoods #pastries #keşfet #keşfetteyiz #keşfetteyim MALZEMELER: HAMURU İÇİN: 2 su bardağı ılık su 1/2 çay bardağı zeytinyağı aldığı kadar un tuz yeteri kadar İÇİ İÇİN: 1/2 kilo karışık ot 1 adet büyük boy soğan 1 çay kaşığı karabiber 200 gram lor peyniri Tuz yeteri kadar (tuzu karışık otu yufkanın üzerine koyduktan sonra ekleyeceğiz.Çünkü karışık ot sulanmasın ) YAPILIŞI: Ilık suyu, tuzu ve sıvı yağı hamur yoğuracağımız kaba dökelim. Daha sonra üzerine unu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak bir hamur yoğuralım. En önemlisi hamurumuzu iyice yoğuralım ki hamurumuz özleşip , iyi açılabilsin. Hamurun üzerini kapatarak 20 dakika kadar dinlenmesi için bekletelim. Bu arada gözlemenin içini hazırlayalım. Karışık otu güzelce yıkayıp, yemeklik doğrayalım. Daha sonra kuru soğanı doğrayıp, acısı gitmesi için yıkayalım ve ilave edelim, karıştıralım. Lor peynirini, baharatları ve tuzu yufkanın üzerine yeteri kadar ıspanağı koyunca ilave edelim. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde yuvarlayın. Bezeleri oklava yardımı ile açın. Açtığımız hamurun bir tarafına hazırladığımız iç malzemesinde koyarak D şeklinde kapatalım veya açtığımız yufkayı yağlıyoruz. Daha sonra iki ucu ortada birleştiriyoruz. İç malzemesini ortaya koyup, zarf şeklinde kapatıyoruz.(Bu usul benim annemin yaptığı şekildir. Bende genellikle bu şekilde yaparım. Fakat D şeklinde kapatmak hem pratik,hem de daha az hamur içerir. Sizin zevkinize bağlı) Geniş bir tavayı ısıtalım. Kesinlikle içine yağ koymuyoruz. Daha sonra gözlememizi koyalım. Bir tarafı pişince hafifçe yağlayıp, ters çevirelim.Diğer tarafını pişirelim ve tekrar hafifçe yağlayalım. (Yağlama da isteğe bağlıdır. Ben zeytinyağı ile yağlıyorum. Çok lezzetli oluyor). Bütün bezeler bitinceye kadar aynı işlem uygulanır. Afiyet olsun.

Video Görüntülenemedi. Tarifi Instagram'da Gör #sacböreği #gözleme #gözlemetarifi #elaçmasıbörek #elaçması #yöresel #yöresellezze...
25 Ocak 2022 Salı

#pideçeşitleri #evyapımı #muhteşem #nefistariflerim #fırınlezzetleri #mutfaktakigürme #mutfakaşkı #yöresellezzetler #keşfet #keşfetteyim #keşfetteyiz #spinachartichokedip Malzemeler 5 su bardağı un 1/2 paket yaş maya veya 1 yemek kaşığı granül maya 1 çay bardağı ılık süt 1 çay bardağı sivi yağ 1 tatli kaşıği tuz 2 tatli kaşıği toz şeker Alabildiği kadar ılık su Iç HARCI içÍN: 150 gram kıyma,150 gram lor peyniri veya beyaz peynir ,1 demet maydanoz,2 Adet yumurta tuz,karabiber Sivı yağ 100 gram tereyağı (piştikten sonra kenarlarına sürülecek) YAPILIŞI: Un hamur yoğurma kabina alınır ve ortası havuz şeklinde açılir. Havuza maya, süt ve toz şeker koyarak mayayi eritelim. Daha sonra , sıvı yağ ve diğer malzemeler konularak karıiştırılır. Gerekirse ilık su ilavesiyle hamur yoğrulur. Hamurun kıvamı ele hafifçe yapışacak şekilde olmalıdır.Hazırlanan hamur 50-60 dakika mayalandırilır. Bu sirada iç harç hazırlanır. Kıyma,lor peyniri, maydanoz,yumurta ve baharatlar bir kaba alinir ve karıştırılır. Bu sirada mayalanmiş hamur portakal büyüklüğünde bezeye ayrılır. Merdane ile tabak büyüklüğünde açılır. Hazırlamiş olduğumuz iç üzerine yayılir. Kenarlari içe doğru kivrılır.videodaki gibi şekil verilir. Onceden Isitılmış 200 derece firında üzeri kizarıncaya kadar pişirilir. Firindan çıkınca üzerine tereyağ sürülür. Afiyet olsun.

Video Görüntülenemedi. Tarifi Instagram'da Gör #pideçeşitleri #evyapımı #muhteşem #nefistariflerim #fırınlezzetleri #mutfaktakigü...