25 Eylül 2020 Cuma

El Açma Börek

View this post on Instagram

#borek #elaçmasıbörek #patates #patateslibörek #kolay🤞💞#hyrlicmlr #yemektarifleriaşkı #lezzetlibörek #lezzetli̇ #börek #yöresel #yöreseltarifler #yöreselyemek #foodporn #gurme #gurmegram #patato #kesfett#kesfetteyim#kezfetteyiz El açması börek yapamıyorum diyen arkadaşlar bu tarif tam size göre mutlaka deneyin. MALZEMELER: HAMURU İÇİN: 3 su bardağı un 1 yemek kaşığı sirke 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı ılık su(azar azar ilave edin) 1/2 paket kabartma tozu YUFKALARIN ARASINI YAĞLAMAK İÇİN: 12 su bardağı zeytinyağ 1/4 su bardağı eritilmiş tereyağ İÇ HARCI İÇİN: 2 adet rendelenmiş suyu sıkılmış patates 100 gram kıyma 1 adet kuru soğan (rendelenmiş) 1 tatlı kaşığı pul biber Tuz yeteri kadar 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon YAPILIŞI: Böreklik unu derin bir karıştırma kabına alın. Kenar kısımlarına tuz serpip orta kısmını parmak uçlarınızla havuz gibi açın. Üzüm sirkesi, zeytinyağı ve azar azar eklediğiniz ılık su ilavesiyle kenarlarda kalan unu ortaya alıp hamuru yoğurmaya başlayın. Yaklaşık 8-10 dakika yoğurduğunuz hamuru oda ısısında üzerini streç örterek 50-60 dakika kadar dinlendirin. Böreğin iç harcını hazırlamak için; İç harcı için soğanları ince ince doğrayın veya rendeleyin kıymayı da ekleyip kavurun. Daha sonra rendelenmiş patatesleri Baharatlarını ekleyip, biraz karıştırın ve ocaktan alın. Dinlenen hamur 16 adet bezeye ayrılır. Ayrılan bezeler unlu zeminde pasta tabağı büyüklüğünde merdaneyle açılıp, bezenin üzeri bol zeytinyağ tereyağ karışımıyla yağlanır. 8'erli 2 ayrı grup oluşturacağız.ustteki bezelere Yağ sürülmeyecek. 15-20 dakika üzerini örterek dinlendirin. Birinci grup beze alınır unlu zeminde merdane ve ya oklava ile açılır. Üç kısmına videoda görüldüğü gibi iç malzemesini konur. 2 kez rulo yapılıp,kesilir.bu şekilde devam edin.böreğin üzerine yumurta sarısı karışık yağ sürün.istediginiz büyüklükte dilimleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.

A post shared by akile emir (@akissmutfak) on


via Instagram @username

24 Eylül 2020 Perşembe

Güveç Yemeği

View this post on Instagram

#güveçyemekleri#türlüyemeği#yöreseltatlar#yöresel #patlicanyemekleri #toprak#kabakyemekleri#fırınyemekleri#lezzet#lezzetdurağı#yemektariflerim #topraktencere#foodlover#eggplant#pumpkins#kesfett#kesfetteyim#kesfetteyiz MALZEMELER: 2 adet patlıcan 700-800 gram kuzu eti kemikli veya kemiksiz 2 adet büyük boy soğan 2 adet kabak 4 adet domates 7-8 diş sarımsak 4 adet yeşilbiber 2-3 adet kırmızı biber 1 yemek kaşığı salça 1 çay bardağı zeytinyağ (yağ miktarını kendinize göre ayarlayınız) Karabiber Pul biber Kekik Tuz YAPILIŞI: Büyük parçalar halinde doğradığınız etleri güvece alın ve suyu çıkıp rengi dönünceye kadar kavurun. Üstüne sırayla soğan, sarımsak, yemeklik doğranmış biber, iri doğranmış patlıcan ve kabak koyun. Bir kase içerisine baharat, salça, tuz ve 1,5 bardak sıcak suyu da karıştırarak güveç üzerinde gezdirin. En üste kabuklarını soyduğunuz domatesleri doğrayarak yerleştirin. En son olarak güveç kabının üzerine yağlı kağıt koydum. Yağlı kağıdın üzerine de alüminyum folyo ile güzelce kapattım. Üzerinin kızarması için pişmesine yakın her ikisini de çıkarın ve kontrol ederek pişirin Önceden ısıtılmış fırında (ben mini fırının en son ayarında yani 350 derecede) 2 saatte pişirdim. Sizde kendi fırınınızın ısısına göre ayarlayınız. Afiyet olsun.

A post shared by akile emir (@akissmutfak) on


via Instagram @username

22 Eylül 2020 Salı

Zeytinyağlı Biber Dolması

View this post on Instagram

#dolmatarifi #biberdolmasi📌💞#iygnlrdlrm #biberdolması#fırında #enfeslezzetler #enfestatlar #zeytinyağlıyemekler #nefisyemektarifleri #evyemekleri#handmadefurniture #stuffedpeppers #foodie#yöresel #yöresellezzetler #kesfetfm#kesfett#kesfetteyim#kesfetteyiz #i̇zmirlezzetleri #turkey🇹🇷MALZEMELER: 1/2 kilo küçük  yeşil dolmalık biber 3 – 4 adet domates İÇİ İÇİN: 1/2 su bardağı zeytinyağı 2 adet büyük boy soğan 2 su bardağı pirinç (nişastası gidene kadar yıkanmış) 1 çay kaşığı karabiber 2 çay kaşığı kuru nane 1 çay kaşığı toz şeker  Tuz yeterince 10-12 dal maydanoz 10-12 dal dereotu ÜZERİ İÇİN: 2 yemek kaşığı zeytinyağı Ilık su ( dolmaların yarısına gelecek şekilde ) YAPILIŞI: Zeytinyağını bir tencereye alın ve yemeklik doğradığımız soğanları kavurun. Pirinçleri nişastası gidene kadar yıkayın. Soğanlar kavrulduktan sonra pirinci ve 1 kahve fincan su ekleyin ve kavurun. Ardından tuz, karabiber, nane ve toz şekeri ekleyip iyice karıştırın.  Ocağın altını kapatın. Temizleyip doğradığımız maydanoz ve dereotunu ilave edip, güzelce karıştıralım. Bir kenarda bekletelim. Dolmalık biberlerin sap kısımlarını kesin ve iç çekirdeklerini çıkartın. Hazırladığınız iç malzemeyi biberlerin içlerine yarım olacak şekilde doldurun. Domates veya kırmızı biberi kalın olacak şekilde doğrayın ve doldurduğunuz biberlerin ağız kısımlarına pirinçler dışarı taşmayacak şekilde yerleştirin. Hazırladığınız dolmalarınızı pişirme kabına yerleştirin. Üzerine zeytinyağı gezdirin ve dolmaların yarısına kadar ılık su ilave edip, yağlı kağıt ile kapattım. 200-250 dereceli fırında pişirin.pişerken kontrol edelim. Şayet pirinçler pişmişse yağlı kağıdı çekin üzeride kızarsın. Ilık veya soğuk servis yapın. Afiyet olsun.

A post shared by akile emir (@akissmutfak) on


via Instagram @username

17 Eylül 2020 Perşembe

İçli Köfte

View this post on Instagram

#iclikofte #içliköfte #içliköftetarifi #tam #ölçülü #yöresellezzetler #yöresel #yöreseltarifler ##yöreselyemekler #lezzetlitarifvesunumlar #bulgurlu #bulgurlutarifler #meat #meatball #wheat #kesfett#kesfetteyim#kesfetteyiz Arkadaşlar bugün sizlere tam ölçülü,çatlamayan tarif vereceğim MALZEMELER: 1,5 su bardağı köftelik ince bulgur 1 adet yumurta 1/2 su bardağı un 1 adet orta boy haşlanmış patates (rendelenecek ) Tuz yeteri kadar Karabiber. İÇİ İÇİN: 250 gram kıyma 1/2 çay bardağı sıvı yağı 1 adet iri soğan 1 yemek kaşığı salça 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz Tuz yeteri kadar Kırmızı pul biber Karabiber Kimyon 1 miktar doğranmış maydanoz. YAPILIŞI: Köftemizin yapımını önce içini hazırlamakla başlayalım. Soğanları ve maydanozu ince ince doğrayalım ve ayrı kaplara alalım. . Malzemeleri hazırlayacağımız tavaya yağı, kıymayı ve soğanı ilave edip, kıymayı suyunu çekene kadar kavuralım. Daha sonra salçayı, cevizi, tuzu ve baharatları ilave edelim ve kavuralım. En son olarak maydanozu ilave edelim, karıştıralım ve ocağın altını kapatıp, soğumaya bırakalım. Hamuru için; bir kaba bulguru koyalım ve üzerini örtecek kadar sıcak su gezdirip, şişene kadar bekleyelim. Sonra yumurtayı, unu, rendelenmiş patatesi ve tuzu, ilave edelim ve iyice yoğuralım. Yoğururken elimizi ıslayalım. Hamurun kıvamı macun gibi olana kadar yoğurmaya devam edelim. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparalım. Yuvarlak olacak şekilde işaret ve orta parmağımızla açıp, inceltelim. Daha sonra kıymalı harçtan bir yemek kaşığı koyalım. Ortaları yuvarlak uç kısımları sivri olacak biçimde (elips) şekil verelim. Hazırladığımız köfteleri tepsiye dizip, üzerini nemli bir bezle örtelim. Kızgın ve bol yağda köfteleri kızartalım ve kağıt havlu üzerine alalım veya tuzlu suda haşlayıp, servis yapalım. Afiyet olsun.

A post shared by akile emir (@akissmutfak) on


via Instagram @username